DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22355001,52%
Kayseri
25°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Çok Önemli SİHA Açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Çok Önemli SİHA Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan SİHA hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında SİHA'nın çok büyüğünü yaptıklarını bu projenin birkaç ay içerisinde biteceğini ve dünyaya örnek teşkil edeceğini vurguladı.

ABONE OL
Eylül 23, 2022 22:13
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Çok Önemli SİHA Açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antalya Büyükşehir Belediyesine ait Tesis ve Hizmetlerin Toplu Açılış Töreni'nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “SİHA'nın çok büyüğünü yapıyoruz, bu proje birkaç ay içerisinde bitecek ve dünyada örnek teşkil edecek” dedi.

Erdoğan, ayrıca “Son günlerdeki felaketler Antalya'da daha önce görmediğimiz türden afetler. Bize düşen, bu yeni duruma uygun tedbirleri almak.” ifadelerini kullandı.

24 saat havada kalabilecek

Çift motorlu olarak tasarlanan ve havada 24 saat kalabilecek Akıncı Taarruz İnsansız Hava Aracı imalat bantına geçen yıl girmişti.

Baykar Makine Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, “Üretim hattına büyük bir uçan balık girdi. Yolda, geliyor… Takipte kalın” demişti.

Teslimatlat 2020 yılında

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, konuk olduğu Anadolu Ajansı Editör Masası'nda AKINCI ismini taşıyan yeni taarruz SİHA'ları için bir firmayla sözleşme imzalandığını, ilk teslimatın 2020'de yapılacağını açıkladı.

40 bin fite çıkabiliyor

Şu anda kullanılan SİHA'ların bir üst modeli olarak tasarlanan AKINCI, 4,5 ton ağırlığında olacak ve 1,5 ton faydalı yük taşıyabilecek. AKINCI, halihazırda kullanılan ve üretilen SİHA'lardan daha fazla manevra kabiliyetine sahip olacak ve daha fazla havada kalabilecek. 40 bin fite kadar çıkabilecek olan AKINCI, üzerinde SİHA'ların taşıdığından daha büyük 4 adet füze taşıyabilecek. Böylece atış menzili yükselmiş olacak, 12 kilometre uzaklıktaki hedefleri kolaylıkla vurabilecek.

KamuPersoneli.net

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.