DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2050849-2,12%
Kayseri
21°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Corona virüsü ilacı bulundu mu? Flaş müjdeli haber Çin’den geldi!

Corona virüsü ilacı bulundu mu? Flaş müjdeli haber Çin’den geldi!

Corona virüsü aşısı bulma çalışmaları devam ederken Çin’den müjdeli haber geldi. Corona virüsüne karşı yaptıkları ilaç, 103 yaşında ki bir hastada denendi ve iyileşme süreci gerçekleşti. Öte yandan Çin’in buldukları karışım ilaçların tüm ülkelerde olduğu görüldü. Peki, Corona virüsü ilacı nasıl bulundu? Bulunan ilaç kimlerde nasıl bir etki yaptı? İşte ayrıntılar…

ABONE OL
Eylül 24, 2022 05:48
Corona virüsü ilacı bulundu mu? Flaş müjdeli haber Çin’den geldi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Corona virüsü ilk Çin’de çıktı ve tüm dünyayı etkisi altına aldı. 158 ülkeye yayılan Corona virüs, şu ana kadar 7 binden fazla kişinin ölümüne sebebiyet verirken, 180 binden fazla kişiye etki etti. Etki ettiği insanlar arasında birçok milletvekili, bakan, ünlü aktrisler, futbolcular, başbakan ve Dünya Sağlık Örgütüne bağlı sağlık çalışanları da bulunuyor.

Genel olarak yaşlı insanlarda ve kronik hastalığı olanlarda ölümcül olabilen Corona virüsüne karşı aşı çalışmaları devam ederken, Çin’de Corona virüsü ilacı bulunduğuna dair haberler gelmeye başladı. 103 yaşında ki bir hastada deneylenilen Corona ilacı, etkisini gösterdi ve virüs teşhisi ile tedavi gören 103 yaşında ki Zhang Guangfen isimli bir kadının da iyileşme görüldüğü duyuruldu.

CORONAVİRÜS’E KARŞI KARIŞIM İLAÇ

Çin’de Corona virüsü ilacı, herkesçe bilinen HIV, domuz gribi ve sıtmada kullanılan ilaçların karışımı ile elde edildiği öne sürüldü. Aynı ilaç Hindistan’da da kullanıldı. Hindistan’da, Corona virüsü ilacıyla ilgili yapılan açıklamada, Hindistan’ın Jaipur kentindeki Sawai Man Singh Hastanesi’nde corona virüsü tedavisi gören İtalyan bir hastaya HIV, domuz gribi ve sıtmada kullanılan ilaçlardan bir “ilaç karışımı” yapıldığı açıklandı.

Doktorlar, Corona virüsü hastasının bu ilaç kokteyline olumlu yanıt verdiği ve sağlık durumunun da iyi olduğunu duyurdu.

Öte yandan, corona virüsü ilacı hakkında Çin’den gelen açıklamada ise, 103 yaşındaki kadının 6 günlük yoğun tedavi sürecinin ardından iyileştiği belirtilirken, gazetecilere açıklama yapan doktor Zeng Yulan, “Başka bir sağlık sorunu olmadığı için iyileşti” dedi.

ÇİNDE VAKA SAYISI AZALMAYA BAŞLADI

Salgın hastalığın patlak verdiği Çin’de ölüm sayısı 3 bin 237’ye çıkarken, yeni vakalarda yaşanan düşüş yerel makamları ve doktorları sevindirdi. Salgının başladığı günden beri toplam 80.894 kişinin hastalandığı corona virüsünün etkisi Çin’de azaldı…

Hubei bölgesinde yeni vaka sayısının tek haneli rakamlara inmesi sonrasında Şubat ayında Wuhan’a hızla kurulan “corona virüsüyle mücadele hastaneleri” resmen kapatıldı. 2.000 yatak kapasiteli iki hastaneye artık ihtiyaç olmadığı açıklanırken, Çin hükümeti tarafından çekilen bir videoda doktorların hastane kapısı önünde maskelerini çıkararak gülümsediği görülüyor.

CORONAVİRÜSÜ İLACI NE ZAMAN PİYASAYA ÇIKAR

 

Bilim adamlarının, bulunan ilaç ile ilgili yapılacak çalışmaların en az 1 yıl süreceğini dile getirdiler. Çin ve Hindistan’da karşım yolu ile elde edilen corona ilacının, kimlerde nasıl etki yaratacağı konusunda henüz bilinmezlik hakim iken, her Coronavirüs hastasında etkili olup olmayacağı konusunda ise henüz bir bilgi verilmedi.

ABD’DE İLK CORONA AŞISI YAPILDI

ABD’nin Seattle kentindeki Kaiser Permanente Washington Araştırma Enstitüsü’nde corona virüsü aşısı için ilk deneme yapıldı. COVID-19 kod adıyla bilinen Corona virüsü aşısı denemesi 17 Mart 2020 tarihi itibari ile gerçekleşti!

Corona virüsünün aşısı için yapılan ilk denemelerde dün ABD’de ilk corona virüsü aşısı gönüllülere yapıldı. Salgınla mücadele için kritik bir eşik olarak tanımlanırken araştırmayı yürüten Dr. Lisa Jackson, “Biz şimdi corona virüsü takımıyız. Bu acil durumda herkes elinden geleni yapmak istiyor” dedi.

İlk aşıyı olan kişi ise ufak bir teknoloji şirketinde çalışan Jennifer Haller isimli Seattlelı… 43 yaşındaki Haller, “Hepimiz çaresiz hissediyoruz ve bu aşı süreci bizim bir şeyler yapabilmemiz için harika bir fırsat. İki çocuğum var ve onlarda yaptıklarımı bayağı havalı buluyor” dedi.

Dün yapılan aşı sonrasında corona virüsüne karşı olarak geliştirilen aşıların güvenli olup olmadığı ve doğru çalışıp çalışmadığına dair detaylı incelemelerin yapılacağı belirtildi. ABD Ulusal Sağlık Enstitüsü’nde görevli Dr. Anthony Fauci, “Her şeye rağmen aşının genel kullanımına başlanması için 12 ile 18 ay arasında bir süre var” dedi.

AŞI İÇİNDE CORONA VİRÜSÜ YOK

Uzmanlar, Moderna Inc. isimli biyoteknoloji şirketinin geliştirdiği aşının mRNA-1273 kod adıyla bilindiğini aktardı. Yapılan açıklamada, “Aşı olan gönüllülerin corona virüsüne yakalanma riski yok çünkü aşıda corona virüsü yok” denildi.

Öte yandan daha önce ABD, Çin ve Güney Kore’de de aşı yapım çalışmaları ile ilgili atılımlar yapılmıştı.

Araştırmayı yürüten Jackson, 18 ile 55 yaşları arasındaki sağlık gönüllülerin aşı olacağını duyururken, “Kan örnekleri alarak, potansiyel yan etkilere bakacağız. Aşının bağışıklık sistemine etkisini inceleyeceğiz. Aşının ne zaman kamuoyu ile paylaşılacağı bilinmiyor, bu sebeple aşıyı deniyoruz” dedi.

 

kamupersoneli.net

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.