DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22354110,89%
Kayseri
22°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Çocuklarda Oyunun Gücü

Çocuklarda Oyunun Gücü

ABONE OL
Haziran 6, 2024 14:40
Çocuklarda Oyunun Gücü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Psikolog Elmas Çantaoğlu,38 Data Tv’de Psikoayna programına konuk oldu.

Programda Moderatör psikolog Hanife Marzıoğlu’nun sorularını yanıtlayan Çantaoğlu,Çocuklar bazen hayatımda deneyimleyemediği şeyleri oyununda deneyimleyerek aslında ruhunu, kendini güçlendiriyor ya da dış dünya’da yaşadığı olumsuz şeyleri evde oyununa yansıtırken duygularını dışa vurmayı kendini sakinleştirmeyi öğreniyor”, dedi.

Çantaoğlu, ”Bu yüzden oyunun yeri çok kıymetli. Çocukların kelime hazneleri bizimki kadar kuvvetli değil bunun içinde onlar sembolik bi şekilde ifade edecekler bunu bir oyununda, şarkısında, tekerlemesinde ve bunlardan dolayıda çocuğun aslında oyunları bizden alamadığı soruların cevapları okulda öğretmenimden alamadığı soruların cevapları olabilir.Oyun,çocuğun dil gelişimini destekler, psikososyal gelişimini destekler,bir çok alanda çocuğu oyun destekler.Bu desteklerde çocuğumuzun herşeyi yolundamı olup olmadığını belirtir.Çocuklara rüşvetle bir şeyi yaptırmak gelişim aşamasını kötü geçmesini sağlar ben çok karşıyım, bunun yapılmasına mesela yemeğini yersen sana oyuncak alırım diyorlar çok yanlış şu anlama geliyo sen yemek yersen ben seni severim demek oluyo bunu yapmamamız lazım” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.