DOLAR 32,5648 0.13%
EURO 35,0144 -0.08%
ALTIN 2.435,730,02
BITCOIN %
Kayseri
27°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
CHP Lideri Kılıçdaroğlu Saldırı Sonrasında Açıklama Yaptı

CHP Lideri Kılıçdaroğlu Saldırı Sonrasında Açıklama Yaptı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’nın Çubuk ilçesinde katıldığı şehit cenazesinde saldırıya uğradı. Kılıçdaroğlu saldırının ardından CHP Genel Merkezinde çeşitli açıklamalarda bulundu.

ABONE OL
Eylül 23, 2022 23:22
CHP Lideri Kılıçdaroğlu Saldırı Sonrasında Açıklama Yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KILIÇDAROĞLU CHP GENEL MERKEZİ'NDE

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çubuk'taki şehit cenazesinde uğradığı saldırının ardından partisinin genel merkezine geldi.

Kılıçdaroğlu saldırının ardından genel merkez önünde açıklama yaptı. İşte açıklamadan öne çıkanlar;

Bana yapılan saldırı Türkiye'nin birliğine ve bütünlüğüne yapılmış demektir. 82 milyonu kucaklayan bir genel başkanım. Ayrıca hiç kimse unutmasın hiç kimse. Ben kuruluşun ve kurtuluşun partisi olan Cumhuriyet Halk Parti'nin genel başkanıyım. Hiç kimse unutmasın, Kuvayi Milliyecilerin partisi Cumhuriyet Partisi genel başkanıyım. 82 milyonu kucaklayan bir partinin genel başkanıyım. Şavşat'tan Ardanuç'a giderken PKK terör örgütünün saldırısına uğramıştım, aynı saldırının benzerini bugün yaşadım.

“BU ÜLKE İÇİN CANINI VERECEK BİRİSİ VARSA ONUN ADI KILIÇDAROĞLU'DUR”

Onlar sanıyorlar ki, CHP'nin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu biz saldırınca geri adım atacak, 1 milim adım atmayacağım. Bu ülkenin dirliğini ve bütününü hepimiz savunuyoruz. Bu ülkenin çakıltaşını bir kişiye feda etmem, vermem. Bu ülke için canını verecek birisi varsa onun adı Kemal Kılıçdaroğlu'dur.

“O ŞEHİTLER 82 MİLYONUN ŞEHİDİDİR”

Şehitler bizim şehitlerimiz, bizim onurumuz. Sonsuzluğa uğrarken hepimizin yüreğinde acı duyuldu. Şehitliğin yüce mertebe olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Ama benim şehit cenazesine gitmemi istemiyorlar. Sanıyorlar ki,baskı kuracağız, tehdit edeceğiz, saldıracağız, Kemal Kılıçdaroğlu şehit cenazelerine katılmasın. Katılacağım, sonuna kadar katılacağım. O şehitler 82 milyonun şehididir.

'SORUŞTURMA BAŞLATILDI'

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun uğradığı saldırıyla ilgili soruşturma başlatıldığını, olayın terör bağlantısı ya da provokatif bir eylem olup olmadığına ilişkin her yönüyle araştırıldığını söyledi.

6 KİŞİNİN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Saldırgan olduğu değerlendirilen 6 kişinin kimliği belirlendi.

“KENDİSİ ŞU AN İYİ”

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Kendisi iyi şu anda yolda, Genel Merkezimize geliyor. Burada kendisini karşılayacağız. Yaşanan olay siyasetçilerin sıfır hatayla bu işi yürütmesi gerektiğini ortaya koydu.” dedi.

BAKAN SOYLU'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırının kabul edilemeyeceğini ve tüm yönleriyle araştırıldığını bildirdi.

CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ KALIN: ŞİDDET TEPKİ VERME YÖNTEMİ OLAMAZ

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın, açıklamasında “Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan çirkin saldırıyı kınıyor, geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Şiddet, demokratik bir hak arama ve tepki verme yöntemi olamaz. Kimsenin hukukun dışına çıkmasına müsaade edilmeyecektir. Gerekli hukuki süreç başlatılmıştır” dedi.

 

ADALET BAKANI: MENFUR SALDIRIYI KINIYORUM

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül yaptığı açıklamada “Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik menfur saldırıyı kınıyor, kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Şiddetin hiçbir türünün demokratik siyasete gölge düşürmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÖMER ÇELİK: HER TÜRLÜ ŞİDDET EYLEMİNİ KINIYORUZ

“Her türlü şiddet eylemini kınıyoruz. Hukuk dışına çıkmaya kimsenin hakkı yoktur”

ANKARA VALİSİ: TEDBİRLERİMİZİ ALDIK

Ankara Valisi Vasip Şahin “Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili takviye kuvvetle tedbirleri aldık herhangi bir güvenlik sorunu yok. Provokasyonlara yol açan kişiler hakkında gerekli işlemler başlatıldı” dedi.

BİNALİ YILDIRIM: GÜN AYRIŞMA GÜNÜ DEĞİL, TERÖRE KARŞI BİRLİK OLMA GÜNÜDÜR

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıya tepki gösterdi. İşte Binali Yıldırım'ın mesajı: Şehitlerimizin acısını yüreğimizde hissettiğimiz bu günlerde birlik ve beraberliğe daha çok ihtiyacımız var. Biz hep birlikte Türkiye'yiz. Gün ayrışma günü değil, teröre karşı birlik olma günüdür. Sayın Kılıçdaroğlu'na geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum

MANSUR YAVAŞ: ALÇAK SALDIRIYI LANETLİYORUM

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise yaptığı açıklamada, “Sayın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan bu alçak saldırıyı lanetliyorum. Kaleminden ve ekranından bu milletin huzuruna nefret akıtan birtakım provokatörler bu toprakların helâl süt emmiş çocuklarını kandıramayacaktır” ifadelerini kullandı.

TBMM BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik Ankara’daki bir şehit cenazesine katılım sırasında yaşanan fiziki saldırıyı kınayarak saldırının bir provokasyon amacı taşıyabileceğini belirtti.

AK Parti Sözcüsü Çelik, “Her türlü şiddet eylemini kınıyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu'na geçmiş olsun diyoruz. Hukuk dışına çıkmaya kimsenin hakkı yoktur” dedi.

MUSTAFA YENEROĞLU: ŞİDDETLE KINIYORUM

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Sayın @kilicdarogluk 'na yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Üzgünüm ve kızgınım. Geçmiş olsun. Şiddet dilinin sokakta fiili şiddet üretmesine şaşıracak değilim. Başta biz siyasiler olmak üzere herkesin sorumluluğu büyük.Hep birlikte Türkiye olmanın gereklerine odaklanmalıyız.”

KARAMOLLAOĞLU: SALDIRIYI GERÇEKLEŞTİRENLERİ KINIYORUM

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da 'Şehit cenazesine katıldığı sırada saldırıya uğrayan Sayın Kılıçdaroğlu'na geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum ve bu saldırıyı gerçekleştirenleri kınıyorum. Sayın Cumhurbaşkanın kucaklaşmaya çağırdığı bir dönemde bu saldırının yaşanması bütün milletimizi üzmüştür' açıklamasında bulundu.

Kamu Personeli

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.