DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22380441,09%
Kayseri
22°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Çay ve Şeker Fiyatlarına Zam Yapıldı!

Çay ve Şeker Fiyatlarına Zam Yapıldı!

Türkiye'de üreticisinin çok olduğu kadar tüketicisinin de bir hayli fazla olduğu bilinen çay ve şeker fiyatlarına zam yapıldı. ÇAYKUR ve Türkiye Şeker Fabrikaları tarafından yapılan açıklamalara göre zamların gerekçeleri açıklandı. Çay ve şekere zam yapılması sosyal medya gündemine oturdu. Pek çok vatandaş seçimden sonra zam yapılmasını eleştirdi. Peki çay ve şeker fiyatlarına ne kadar zam yapıldı? İşte zamlı fiyatlar..

ABONE OL
Eylül 24, 2022 00:33
Çay ve Şeker Fiyatlarına Zam Yapıldı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çay fiyatlarına zam yapıldığı tartışılırken aradan birkaç saat geçmeden şeker fiyatlarına da zam yapıldı… Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ ve ÇAYKUR tarafından yapılan açıklamalara göre çay ve şeker fiyatları artık zamlı şekilde satılacaktır.

Diğer yandan bugün şeker ve çaya zam gelmesi konuşulurken dün akşam saatlerinde de motorin fiyatlarına zam yapılmıştı. Pek çok kişi 2 gün içinde 3 farklı zammın yapılmasını seçim ile bağdaştırdı ve şikayette bulundu…

ŞEKER FİYATLARINA NE KADAR ZAM YAPILDI?

Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ tarafından son açıklamaya göre şeker fiyatlarına yüzde 16 zam yapıldı. Buna göre kristal şeker kilogram başına Katma Değer Vergisi haricinde 3,57 Türk Lirası yükselmiş oldu.

Türk Şeker'in resmi internet sayfası üzerinden yapılan açıklamada ise;

“50 Kg’lık polipropilen torbalarda ambalajlı kristal şekerin fabrika çıkışı satış fiyatı, 25.06.2019 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere % 16 artırılarak (KDV hariç) 3,57 TL/Kg olarak yeniden tespit edilmiştir. Kamuoyunun bilgilerine saygıyla sunulur” denildi.

Şeker fiyatlarına yapılan zam hakkında Bloomberg HT'ye bağlantı gerçekleştiren Şeker İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök, açıklama yaptı ve;

“Şeker fiyatı 15-16 aydır zam almadı, yüzde 16 zam normal ve gerekli” dedi.

ÇAY FİYATLARINA NE KADAR ZAM YAPILDI?

ÇAY İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) tarafından yapılan açıklamada ise çay fiyatlarına yüzde 15 oranında zam yapıldığı bildirildi.

Çay fiyatlarına yapılan zammın gerekçesi ise ürün, işletme ve işletme maliyetleri olarak nitelendirildi. Ayrıca Doğu Karadeniz Bölgesi'nde bir süredir çay sektörü temsilcilerinin zam talebi bulunmaktaydı.

Kamu Personeli

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.