DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
Kayseri
20°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
BÜYÜKKILIÇ: ÖRNEK OLAN ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’MİZDE 290 ÖĞRENCİ İLE YÜZLER GÜLÜYOR”

BÜYÜKKILIÇ: ÖRNEK OLAN ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’MİZDE 290 ÖĞRENCİ İLE YÜZLER GÜLÜYOR”

ABONE OL
Kasım 4, 2022 12:35
BÜYÜKKILIÇ: ÖRNEK OLAN ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’MİZDE 290 ÖĞRENCİ İLE YÜZLER GÜLÜYOR”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Türkiye’nin en kapsamlı merkezi konumundaki Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi’nde 53 personel ve 290 öğrenci ile birbirinden önemli hizmetler yapıldığını belirterek, “Engelsiz Yaşam Merkezi’mizde 290 öğrenci ile yüzler gülüyor, engeller bir bir aşılıyor” dedi.

3 Aralık 2021 tarihindeki Dünya Engelliler Günü’nde eğitim ve öğretime başlayan, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve hayırsever Ali Rıza Özderici ile eşi Besime Özderici işbirliğinde hayata geçirilen Türkiye’nin en kapsamlı engelsiz yaşam merkezi Besime Özderici Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde engeller ortadan kaldırılıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, tam donamlı şekilde yapılan ve ailelerden, öğrencilerden dua alan projeye destek veren hayırsever Özderici ailesine teşekkür etti.

Yaş aralığı olmayan ve tamamen ücretsiz bir şekilde 53 personel ile 290 öğrenciye hizmet verildiğini vurgulayan Başkan Büyükkılıç, “Kayseri Büyükşehir Belediyesi Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi, namı diğer en güzel, en özel tebessümlerin harman olduğu yerdir. Bu merkezimizde ekibimizin tüm çabası ve amacı en çok sevdiklerimiz olan bu özel çocuklarımızı gülümsetebilmektir. Türkiye’ye örnek olan Engelsiz Yaşam Merkezi’mizde 290 öğrenci ile yüzler gülüyor, engeller bir bir aşılıyor” diye konuştu.

Büyükkılıç, asansörlü servis araçlarının yanı sıra ücretsiz 6 servis aracı ile öğrencileri evinden merkeze getirdiklerini, eğitim sonrası da merkezden tekrar evlerine götürdüklerini belirterek, “Merkezimizde oyun terapisi, müzik atölyesi, sera, grup odaları, bireysel eğitim odaları, bahçede parkı, basket sahası gibi özel alanlarımız mevcuttur. Ayrıca, fizyoterapi odaları son teknolojik aletler ile donatıldı, birçok bedensel engelli çocuk grubun hizmet veriyor” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.