DOLAR 32,8403 0.2%
EURO 35,2443 0.41%
ALTIN 2.446,04-0,47
BITCOIN 22000450,98%
Kayseri
33°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Büyükkılıç: “2027-2028 gibi Kayseri’miz hızlı trenle buluşacak”

Büyükkılıç: “2027-2028 gibi Kayseri’miz hızlı trenle buluşacak”

ABONE OL
Mayıs 27, 2024 09:07
Büyükkılıç: “2027-2028 gibi Kayseri’miz hızlı trenle buluşacak”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri-Ankara Yüksek Hızlı Tren Hattı (YHT) Projesi’nin Kocasinan ilçesi Düver Mahallesi’ndeki şantiyesinde yürütülen çalışmalarla ilgili brifing alarak, sahada incelemelerde bulundu. Daha sonra Molu bölgesindeki T9 tüneli çalışmalarını da inceleyen Büyükkılıç, “Aldığımız bilgilere göre bin 200 civarında sahada çalışma yapan kardeşimiz var. Ayrıca 450 civarında da teknik olarak araç gereç var. Her şey yolunda ve seyrinde. İnşallah aldığımız bilgiler doğrultusunda 2027-2028 gibi de hızlı trenle Kayseri’mizin buluşacağını buradan bir kez daha vurguluyor ve hatırlatıyoruz” dedi.
Kocasinan ilçesi Düver Mahallesi’ndeki Yüksek Hızlı Tren Hattı şantiyesini ziyaret eden Başkan Büyükkılıç, çalışmalarla ilgili yetililerden brifing alarak, sahada incelemelerde bulundu. Düver Mahallesi’ndeki şantiye ziyaretinin ardından Molu bölgesindeki T9 tüneli çalışma sahasında da incelemelerde bulunan Büyükkılıç, T9 tüneli çalışmaları ve planlanan diğer tünel çalışmaları hakkında da yetkililerden bilgi aldı. Başkan Büyükkılıç’a, Kayseri-Ankara Yüksek Hızlı Tren Hattı Projesi’nin Kocasinan ilçesi Düver Mahallesi’ndeki şantiye ve T9 tüneli çalışma sahası ziyaretlerinde AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Murat Cahid Cıngı, Sayın Bayar Özsoy, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ve Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın ile Proje Müdürü Kayserşah Erdem ve AYGM Şube Müdürü, Kontrol Amiri Buğrahan Açıkgöz eşlik etti.
Büyükkılıç, brifingin ardından 142 kilometrelik yüksek hızlı tren güzergahında 2 istasyon, 8 adet NATM tünel, 7 adet güvenlik tüneli, 5’i viyadük 18 köprü, 136 alt/üst geçit planlanan projenin şantiye alanında incelemelerde bulundu.Kayseri-Ankara Yüksek Hızlı Tren Hattı Projesi’nin Kocasinan ilçesi Düver Mahallesi’ndeki şantiye ziyaretinin ardından Kayseri’nin batı girişinde Molu bölgesinde inşası süren T9 tüneli başlangıç noktasına geçen Başkan Büyükkılıç, burada da yetkililerden T9 tüneli ve planlanan diğer tünellerin çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Büyükkılıç, Kayseri-Ankara Yüksek Hızlı Tren Hattı Projesi’nde gelinen son durum hakkında açıklamalarda bulunarak, “Çok değerli il başkanımız, milletvekillerimiz ve belediye başkanı arkadaşlarımızla birlikte Yüksek Hızlı Tren şantiyelerimizi ziyaret etme çalışmasını yapıyoruz. Düver’deki şantiye ziyaretinden sonra yine Kayseri’mizin sınırları içerisinde olan Molu bölgesindeki T9 tüneliyle ilgili olan çalışmayı yerinde izleme fırsatı bulduk. Yaklaşık 1200 personel ile çalışmaların yolunda gittiğini kaydeden Başkan Büyükkılıç, “Çok şükür seyrinde her şey. Kredisi tamam, zaten projesi tamam, ihalesi tamam. Harıl harıl ekipler çalışıyor. Aldığımız bilgilere göre 1200 civarında sahada çalışma yapan kardeşimiz var. Ayrıca 450 civarında da teknik olarak araç gereç var. Her şey yolunda ve seyrinde. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Ulaştırma ve Altyapı Bakanımıza, değerli bakanlarımıza emeği geçen herkese teşekkür ederek Kayseri’mize hayırlı, uğurlu olsun” diye konuştu.
“2027-2028 Gibi Kayseri’miz Hızlı Trenle Buluşacak”
Kayseri-Ankara Yüksek Hızlı Tren Hattı Projesi’nde çalışmaların 2027-2028 yıllarında tamamlanmasının hedeflendiğini belirten Başkan Büyükkılıç, “İnşallah aldığımız bilgiler doğrultusunda 2027-2028 gibi de hızlı trenle Kayseri’mizin buluşacağını buradan bir kez daha vurguluyor ve hatırlatıyoruz. Kayseri-Ankara hızlı treni, 142 kilometrelik Yerköy’e kadar olan Kayseri hattı, sonrasında da Ankara’ya yapılmış olan ve devam eden hızlı tren hattının kullanılması şeklinde bir boyut. Üçlü konsorsiyum; Doğuş, Çelikler ve Özkar. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Her aşamasında herkesin katkısı var” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.