DOLAR 32,3918 0.21%
EURO 35,0848 -0.08%
ALTIN 2.325,370,27
BITCOIN 2278908-1,09%
Kayseri
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
BÜSAM’DAN BÜYÜK BAŞARI

BÜSAM’DAN BÜYÜK BAŞARI

BÜSAM’DAN BÜYÜK BAŞARI BÜSAM Film Akademi Belgrad’daki uluslararası festivalde büyük ödülü aldı

ABONE OL
Eylül 23, 2022 21:33
BÜSAM’DAN BÜYÜK BAŞARI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

BÜSAM’DAN BÜYÜK BAŞARI

BÜSAM Film Akademi Belgrad’daki uluslararası festivalde büyük ödülü aldı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde geçen yılın başında kurulan Büyükşehir Stratejik Araştırmalar Merkezi (BÜSAM) önemli çalışmalarıyla kısa zamanda uluslararası alanda da dikkat çekmeye başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in büyük önem verdiği BÜSAM, Belgrad’daki uluslararası festivalde büyük ödülü kazandı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Stratejik Araştırmalar Merkezi olarak faaliyet gösteren BÜSAM, bünyesinde Şehir Akademi ve Film Akademi gibi çalışma birimlerini de bulunduruyor. Şehir Akademi ile birlikte önemli çalışmalara imza atan Film Akademi, uluslararası bir ödül kazandı. BÜSAM Film Akademi öğrencilerinden Burak Erdoğan’ın yönetmenliğini yapmış olduğu ‘’Yuva’’ isimli kısa film, 1486 film arasından zirveye çıktı.

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da düzenlenen ve çevresel konuların ele alındığı Güney Doğu Avrupa’nın en kapsayıcı festivallerinden birisi olarak değerlendirilen Uluslararası Yeşil Kültür Festivali’ne bu yıl dünyanın dört bir yanından 1486 kısa film katıldı. 

Yarışmada finale Amerika’dan 2, Almanya’dan 1, Hindistan’dan 1, Türkiye’den 2, İspanya’dan 1, Portekiz’den 1, İngiltere’den 1, ve Çek Cumhuriyeti’nden 1 film olmak üzere 10 film seçildi. Yapılan değerlendirmelerin ardından en iyi film ödülüne BÜSAM Film Akademi’nin yapımcılığını üstlendiği ‘’Yuva’’ isimli kısa film layık görüldü.

 

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.