DOLAR 32,3299 0.23%
EURO 35,1631 0.08%
ALTIN 2.296,290,84
BITCOIN 22876000,46%
Kayseri
20°

AZ BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
Bursa’da, DEAŞ terör örgütüne bağlı 12 kadın yakalandı

Bursa’da, DEAŞ terör örgütüne bağlı 12 kadın yakalandı

Terör örgütü DEAŞ'a yönelik düzenlenen operasyonda, aralarında Fransa tarafından kırmızı ve mavi bültenle aranan iki kadının da bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı. Bir şüphelinin, Suriye'de DEAŞ'lı sözde bir komutanın korumalığını yaptığı ileri sürüldü.

ABONE OL
Eylül 23, 2022 21:53
Bursa’da, DEAŞ terör örgütüne bağlı 12 kadın yakalandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Alınan bilgiye göre, Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube  Müdürlüğü ekipleri, bazı kişilerin Suriye'deki çatışma bölgelerinde terör örgütü  DEAŞ adına faaliyetlerde bulunduktan sonra Bursa'daki bazı adreslere yerleştiği  bilgisine ulaştı.

Adresleri tespit eden ekipler, geçen pazar ve pazartesi günleri, Bursa  merkez, Gemlik, Gürsu, Mustafakemalpaşa ve Orhangazi ilçelerindeki 12 adrese Özel  Harekat Şube Müdürlüğünün desteğiyle eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda, aralarında Suriye ve Cezayiruyruklu Fransız  vatandaşlarının da bulunduğu 3'ü kadın 12 kişi gözaltına alındı. Zanlılar  arasında bu kişilere Bursa'da ev bulduğu öğrenilen kişinin de bulunduğu  belirtildi.

KIRMIZI VE MAVİ BÜLTENLE ARANIYORLAR

Gözaltına alınan Fransız vatandaşı iki kadının, bu ülke tarafından  kırmızı ve mavi bültenlerle arandıkları ortaya çıktı. Bu kadınların üzerine  Suriye uyruklu kişiler adına düzenlenmiş sahte kimlikler ele geçirildi.

Başka bir şüphelinin de Suriye'de DEAŞ'lı sözde bir komutanın  korumalığını yaptığı ileri sürüldü. Söz konusu zanlı, işlemlerinin ardından  çıkarıldığı adli makamlarca tutuklandı.

Şüphelilerden 5'inin sınır dışı edilmek üzere geri gönderme merkezine gönderileceği kaydedildi.

Diğer 6 şüphelinin işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.

KamuPersoneli.net

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.