DOLAR 32,5316 0.25%
EURO 34,8792 0.42%
ALTIN 2.483,810,89
BITCOIN %
Kayseri
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Bunu Yapan Çalışanların Maaşı Kesilecek-Milyonlarca Çalışanı İlgilendiriyor

Bunu Yapan Çalışanların Maaşı Kesilecek-Milyonlarca Çalışanı İlgilendiriyor

Türkiye genelinde milyonlarca çalışan var ve hemen her gün yıllık ücretli izine çıkan çalışanlar oluyor. Buna göre Yıllık izinlerle ilgili merak edilenlerden biri de işçinin yıllık ücretli iznini kullanırken başka bir işte çalışıp çalışamayacağıdır. İşte detaylar.

ABONE OL
Eylül 23, 2022 22:55
Bunu Yapan Çalışanların Maaşı Kesilecek-Milyonlarca Çalışanı İlgilendiriyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dinlenme hakkı Anayasal bir haktır ve Anayasanın 50. Maddesi içerisinde ise;

“Dinlenmek, çalışanların hakkıdır ve ücretli hafta ve bayram tatili ile ücretli yıllık izin hakları ve şartları kanunla düzenlenir” ifadelerine yer verilmiştir.

İşyerlerinde işe başlanıldığı gün itibariyle deneme süreleri ve içerisinde olmakla beraber en az bir yıl çalışmış olan işçilere yıllık ücretli izin verilmektedir.

Yıllık ücretli izin hakkı varsa bundan vazgeçilemez.

İşverenler veya işveren vekili tarafından yıllık ücretli iznini kullanan işçilere izin döneminde bu ücreti izine başlamadan önce peşin olarak vermek durumundadır ya da avans olarakta verilebilir.

PARANIZ KESİLECEK

4857 Sayılı İş Kanununun 58. Maddesine göre;

“Yıllık ücretli iznini kullanmakta olan işçinin izin süresi içinde ücret karşılığı bir işte çalıştığı anlaşılırsa, bu izin süresi içinde kendisine ödenen ücret, işveren tarafından geri alınabilir.'” 

Buna göre; 4857/25 II-e bendine göre,işverene; iş sözleşmesini tazminatsız olarak haklı nedenle derhal fesih hakkı vardır.

Kamu Personeli

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.