DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22399451,07%
Kayseri
22°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Biri turuncu biri gri listeden 2 terörist öldürüldü

Biri turuncu biri gri listeden 2 terörist öldürüldü

Son Dakika! İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Şırnak'ın İdil ilçesi Cehennem Deresi bölgesinde gerçekleştirilen Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Kalfe operasyonunda etkisiz hale getirilen 8 teröristten birinin turuncu kategoride, diğerinin ise gri kategoride olduğu belirlendi.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 00:20
Biri turuncu biri gri listeden 2 terörist öldürüldü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada iç güvenlik operasyonları kapsamında, Şırnak-İdil ilçesi Cehennem Deresi bölgesinde İl Jandarma Komutanlığı'nca gerçekeştirilen Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Kalfe operasyonunda etkisiz hale getirilen 8 teröristten birinin, 600 bin TL ödülle turuncu kategoride yer alan Sarya kod adlı Emine Toy olduğu, diğer teröristin ise 300 bin TL ödülle gri kategoride yer alan Baran kod adlı Yılmaz Begiç olduğu belirlendi. 

Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 8'e yükseldi 

Açıklamada, operasyonda 5 terörist daha etkisiz hale getirildi. Operasyonda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 8'e yükseldi.

Şırnak'ta etkisiz hale getirilen 8 teröristten birinin Terörden Arananlar Listesi'nde turuncu kategoride aranan Emine Toy, birinin de gri kategoride aranan Yılmaz Begiç olduğu belirlendi.

Soylu'dan operasyona ilişkin açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, operasyona ilişkin yaptığı açıklamada, “Evlatlarımız bugün büyük bir başarının altına imza attılar. Sabahın erken vaktinde 8 teröristi ölü olarak ele geçirdiler. Göğüs göğse bir mücadeleydi. Uzun zamandır da takip ediyorlardı. Bir evladımız da ağır yaralandı. Biraz önce hastaneye intikal ettirdiler. Ancak maalesef kurtaramadık. Allah rahmet eylesin. Ailesine, çoluk çocuğuna Allah sabır versin. Büyük kahramandı. Oradaki tim komutanımızdı. Bu çatışmalardaki mesele şudur. İlk kendini öne atan ve timin önünde olan kişiydi. Onların yolculuğu belli ve şehitler tepesi boş değil. Allah bizi onlara mahcup etmesin” ifadelerini kullandı.

 

Kamu Personeli

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.