DOLAR 32,4573 -0.11%
EURO 34,7460 -0.66%
ALTIN 2.436,830,04
BITCOIN 2068477-0,81%
Kayseri
23°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Binali Yıldırım’dan Doğalgaz Müjdesi!

Binali Yıldırım’dan Doğalgaz Müjdesi!

Fox Tv Çalar Saat'in bugünkü konuğu İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Binali Yıldırım oldu. 'Oy çalındı' iddialarına, günlerdir konuşulan diğer aday Ekrem İmamoğlu ile ortak yayın yapma konusuna ve 23 Haziran'da seçilmesi durumunda hangi vaatlerini uygulamaya sokacağı konulana değindi. Birçok vatandaşın beklediği doğalgaz indirimi konusunda da açıklama yaptı.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 00:00
Binali Yıldırım’dan Doğalgaz Müjdesi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın konuğu olan AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, seçimin ardından büyük tartışma yaratan 'çaldılar' sözleriyle ilgili açıklama yaptı.

“Ona mecburdum. Niye mecburdum, çünkü bir algı operasyonu yapıldı. Yani orada bir hukuki tabir değil, farkındayız.

“Bu bir hataysa hata benim”

Yıldırım, seçim gecesi ‘kazandık’ şeklindeki açıklaması hakkında “Bu bir hataysa hata benim” dedi.

İBB Başkanlığı seçiminde saat 23.25'te seçimi kazandığını açıklayan Binali Yıldırım, konuyla ilgili sorulan soru üzerine şunları söyledi:

“Bu açıklamaya ihtiyaç vardı. Çünkü bu açıklamadan sonra sandık kurullarındaki arkadaşlarımız demoralize olurlardı. Arkadaşlar simülasyon yaptı, yüzde 98'den fazlası açılmış, bundan sonrası değişmeyecek dediler. Ben de bu açıklamayı yaptım. Ben bu açıklamayı yaptım. Bu bir hataysa hata benim.”

İmamoğlu ile ortak yayın: “Tek bir şartım var, ben İstanbul’u konuşmak istiyorum” 

Yıldırım, İmamoğlu'yla birlikte ortak yayın konusuyla ilgili sorulan soru üzerine “Bize sordular olabilir dedik. Ona sordular o da 'Olabilir' dedi. Bunun zamanlaması ilerde planlanır. Yine aynı şeyi söylüyorum birlikte karar vermek lazım. Kiminle hangi kanaldayapacağımız meselesi benim açımdan fark etmez. Ben her kanala çıkarım. Diğerleri de istiyor. Her türlü her yerde oluruz. Sadece tek bir şartım var. İstanbul'u konuşacağız. İstanbul dışında konuşamayacağımdan değil. İstanbul'a haksızlık etmek istemem. İstanbul adayıysak İstanbul'u konuşmamız lazım” dedi.

Binali Yıldırım, Küçükkaya'nın “Neden bir daha sandığa gidiyoruz?” sorusuna “31 Mart seçimindeki düzensizlikler ve usulsüzlükler yüzünden seçime gidiyoruz.” yanıtını verdi ve ekledi:

“Ama ben bir ayrıntıyı paylaşmak isterim, biz bu seçimin tekrarlanmaması için çok gayret sarf ettik. Oyların yeniden sayılmasını istedik. Ancak buna CHP karşı çıktı, itiraz etti. Bizim talebimiz reddedildi.”

Binali Yıldırım, seçimden sonra “çaldılar” ifadesini kullandığını hatırlatan Küçükkaya'ya “Ona mecburdum” yanıtını verdi. 

Yıldırım “İmamoğlu nasıl biri?” sorusuna ise yanıt olarak  “O da benim gibi Allah’ın yarattığı bir kul” dedi.

Ayrıca Yıldırım, programda yeni seçim vaatlerini açıkladı. 

İĞDAŞ'ta borç silme ve doğalgaza indirim vaadi

Vatandaşlara müjdem var. Bu şehirde 300 bin çift tekerlek var, yani motosikletler. Bunlar her gün İstanbul’un her tarafına gidiyorlar. Bu motosikletlere 15 Temmuz ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri bedava olacak. Motosiklet park yeri yok, özel park yerleri yapılacak. İkincisi doğalgaza yüzde 10 indirim yapacağız. Ayrıca sosyal destek alan 80 bin aile var İstanbul’da. Bunların doğalgaz faturalarının 50 lirasını biz karşılayacağız. İGDAŞ ile davalık aboneler var, borçların faizini sileceğiz. Üniversiteye hazırlananlar da öğrenci indiriminden yararlanacak

 

Kamupersoneli.net

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.