DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2049655-1,61%
Kayseri
28°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Başkan İlmek, projelerini anlattı

Başkan İlmek, projelerini anlattı

ABONE OL
Mart 28, 2024 12:06
Başkan İlmek, projelerini anlattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeni dönemde yapacağı projelerden bahseden Cumhur İttifakı İncesu Belediye Başkanı ve Adayı Mustafa İlmek, “Bizim en büyük eksikliklerimizden biride spor kompleksi. 3 bin metre karelik belediyemize ait arsamız var. Projemizde hazır inşallah o alana spor kompleksimizi yapacağız” dedi.

Cumhur İttifakı İncesu Belediye Başkanı ve Adayı Mustafa İlmek Kayserdar ve Radyoradar ortak canlı yayınında ‘Gündem Kayseri’ programında Kayseradar Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Bayram’ın sorularını yanıtladı.

Spor kompleksi projesiyle alakalı açıklama yapan Başkan İlmek, “Bizim en büyük eksikliklerimizden biride spor kompleksi. Spor kompleksinde yapma aşamasına geldiğim ihale aşamasına geldiğim ama hayata geçiremediğim ve bu konuda da vatandaşlardan eleştiri aldığım bir konu bu. 2 yılı pandemiyle geçen ve şubatta meydana gelen depremle beraber bazı önceliklerimiz değişti. 3 bin metre karelik belediyemize ait arsamız var. Projemizde hazır inşallah o alana spor kompleksimizi yapacağız” şeklinde konuştu.

TOKİ ile ilgili projelerinden bahseden Başkan İlmek, “2 bin 500 konutluk TOKİ’yi Özhaseki Bakanımızın tensipleriyle aldık. En kısa zamanda çalışmalar başlayacak. Bunu da İncesu halkımıza bir müjde olarak verelim. Bununla birlikte Büyükşehir Belediyemizle beraber Saraycık’ta bin 250 konutluk kentsel dönüşüm projemiz var. İlk Evim projemiz var. Bu projenin de başvurularını aldık. Birinci etabı Hacettepe Parkı’nın altında bulunan belediyemize ait 5 bin dönümlük arsaya yapıyoruz. İkinci etabı da Yavuz Özkan Stadımızın arkasındaki arsalara yapacağız. Buna da talepler olduğu sürece etaplar şeklinde yapacağız. İlk Evim projesindeki en önemli şey şu; hiçbir ek maaliyet yüklemiyoruz. Sahada yetkin insanlarla bu süreci yöneteceğiz. TOKİ’lerde şöyle bir sıkıntı var; site olmasından dolayı kamelya dahi koymamışlar. Dar gelirli vatandaşların mukim olduğu yerler. Böyle yerlerde devlet olarak bizlerin destek olması ve insanlarımıza katkı sunmamız lazım. Biz birinci etap TOKİ bölgesinde sosyal tesislerini yaptık ve vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Aynı TOKİ’nin bahçe sulandırmasıyla alakalı alt yapısını biz yapıyoruz. Vatandaşlarımızın daha konforlu hayat sürdürmeleri için belediyemizin imkanları doğrultusunda yapmaya çalışıyoruz yapmayada devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.