DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22380441,09%
Kayseri
22°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Aynı anda 5 karaciğer nakli gerçekleştirildi

Aynı anda 5 karaciğer nakli gerçekleştirildi

Başarılı organ nakilleriyle adından söz ettiren Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi, özellikle karaciğer nakillerinde kayda değer bir başarıya imza atmış durumda. Karaciğer nakli konusunda Avrupa'nın zirvesinde yer alan Tıp Merkezi, aynı anda canlıdan canlıya 5 nakil gerçekleştirebiliyor. Merkez, çalışmalarıyla Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeyi hedefliyor. Turgut Özal Tıp Merkezi 2016'da açılan 152 yataklı Karaciğer Nakil Enstitüsü'nde geçen yıl 272 nakil gerçekleştirdiği öğrenildi.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 00:17
Aynı anda 5 karaciğer nakli gerçekleştirildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yaptığı karaciğer nakilleriyle Türkiye'nin ve Avrupa'nın zirvesine oturan Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi hedefliyor.

Aynı anda 5 karaciğer naklini yapabiliyorlar

Karaciğer naklinde Avrupa’nın zirvesinde yer alan Turgut Özal Tıp Merkezi’nde aynı anda canlıdan canlıya beş karaciğer nakli gerçekleştiriliyor.

2002 yılından buyana 2 bin 500’ün üzerinde karaciğer nakli yapan İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi, bu anlamda hem Avrupa hem de dünyada zirvede yer alıyor. Bünyesinde 2016 yılında açılan 152 yataklı Karaciğer Nakil Enstitüsü ile başarılı çalışmalara imza atan Turgut Özal Tıp Merkezi, geçen yıl 272 nakil gerçekleştirdi. Bu yılın ilk 5 ayında ise 100’ün üzerinde karaciğer nakli yapıldığı belirtildi.

Karaciğer naklinde bir marka haline gelen Turgut Özal Tıp Merkezi, 5 karaciğer naklini aynı anda yapabilecek kadar doktor, hemşire, sağlık personeli ile fiziki kapasiteye sahip olduğunu dünyaya göstermek amacıyla aynı anda 5 hastaya karaciğer nakli gerçekleştiriyor. İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi, aynı anda 5 hastaya gerçekleştirilen karaciğer nakliyle Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeye hazırlanıyor.

Ameliyatlar uluslarası şahitler eşliğinde yapılacak

Ameliyatlar; Sağlık İl Müdürü, noter ve uluslararası şahitler huzurunda gerçekleştiriliyor. Uluslararası şahitliği ABD Yale Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve Organ Nakli Direktörü Prof. Dr. Şükrü Emre ile Azerbaycan Tıp Üniversitesi Organ Nakli Direktörü Prof. Dr. Nuru Bayramov yapıyor.

Karaciğer Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz, “Bu özünde bir rekor kırma işlemi değildir. Hiçbir şekilde insan sağlığı üzerinden bir rekor kırma olayını kabul etmiyorum ama burada aynı anda gelen 5 sıkıntılı, acil karaciğer nakli bekleyen hastaya karaciğer nakli yapabileceğimizi ve daha önceden de yaptığımızı, bugün bu olanaklarımızı sizlerle paylaşmak istiyoruz, yoksa başka bir şey değil” dedi.

Yılmaz, 9 hasta içerisinden 5’ini seçtiklerini ifade ederek, “Ülkemizde İnönü Üniversitesi bünyesindeki Karaciğer Nakil Enstitüsünde beş ayrı canlı vericiyle karaciğer nakli yani 10 operasyonu yapabilecek fiziki koşullara, teçhizata ve cerrahi ekip ile diğer branşlardaki arkadaşlarımızla bunu barındırdığımızı, bunu bulundurduğumuzu sizinle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Bunu sadece ülkemize ve dünya kamuoyuna bir kez daha duyurmak istedik. Ülkemiz adına onur duyuyoruz. Aslında bugün 8-9 hastandan 5’ini seçebildik. 5 hastamız, 5’tecanlı vericimiz var. 4’ü akrabadan, 1’i akraba dışından. Bu 5 hasta gerçekten sıkıntılı, acil karaciğer nakline acil olarak ihtiyaç duyan hastalar” diye konuşu.

 

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.