DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22782162,91%
Kayseri
25°

PARÇALI AZ BULUTLU

20:35

AKŞAM'A KALAN SÜRE

X
Askerde Cep Telefonu Kullanımına Ağır Yaptırım Kapıda

Askerde Cep Telefonu Kullanımına Ağır Yaptırım Kapıda

Son dönem içerisinde askeriyede yaşanan olayların akıllı telefonlarla sosyal medya üzerinden yayınlanmasının önüne geçilemediği belirtildi.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 00:01
Askerde Cep Telefonu Kullanımına Ağır Yaptırım Kapıda
0

BEĞENDİM

ABONE OL

FETÖ'cülerin 15 Temmuz hain darbe kalkışması sonrasında yaşanan sıkıntılı sürecin atlatılması sonrasında Türk Silahlı Kuvvetlerinde yeni bir gelişme yaşandı.

Uzmanlara göre askerlerin akıllı telefon kullanımı konusunda TSK'nın daha ağır yaptırımlar uygulayacağı ifade ediliyor…

Askerlerin yasak olmasına rağmen kişisel telefonlarına birlik içinde ve ya operasyon esnasında rahat bir şekilde kullanmaları pek çok güvenlik sorununu ateşliyor…

Operasyonda yer bildirimi yapan, sınır ötesinde Türkiye için hassas olan noktada görevde bulunurken mühimmat ve çevreyi fotoğraflarayarak paylaşan askerlere kötü haber…

SORUŞTURMA BAŞLATILDIĞI BİLDİRİLDİ

Son olarak sosyal medyada yayınlanan bir görüntü bu konudaki hassasiyeti bir kez daha gündeme taşıdı. Görüntülerde, bir çavuşun, askerlere, “Devler gelir devler gider, tek dev kalır Sedat Peker. Yürüyüş kararı sayılacak. Say!” sözleriyle emir verdiği görülürken, grup içindeki bir askerin, Sedat Peker için, “Bir umuttur yaşamak reis” ifadelerini kullandığı fark ediliyor.

Yenisafak.com'un güvenlik kaynaklarından edindiği bilgiye göre söz konusu görüntüde yaşananlarla ilgili kapsamlı bir soruşturma başlatıldı.

KIŞLADA AKILLI TELEFON KULLANIMI

Sosyal medya konusunda yazdığı kitaplarla bilinen Doç. Dr. Levent Eraslan, askerlerin 'dikkatsiz-kural dışı' bir şekilde akıllı telefon kullanması halinde neler olabileceğini ve TSK'nın bunun önüne nasıl geçebileceğini anlattı.

Sosyal medya paylaşımlarının askeri bilgilerin kolaylıkla elde edildiği bir istihbarat kaynağı haline geldiğine işaret eden Eraslan, şöyle devam etti:

Sosyal medya üzerinden paylaşımlar tüm dünya ordularının başında büyük bir tehlike. Böylesine büyük bir alanda özellikle bazı meslek gruplarının çok daha dikkatli olması gerekiyor. Kolluk kuvvetleri de bu grubun içinde.

Yasaklamak tek başına bir çözüm değil. Bünyenize aldığınız askerleri ilk günden itibaren eğiteceksiniz. TSK içerisinde bu konuda önemli adımlar atıldı, atılmaya da devam ediyor. Bu eğitimlerin artması da gündeme gelebilir.

Dünyada bu konuda en sert ülkenin Rusya olduğu bilgisini paylaşan Eraslan, “Belki bizim de bir süre sonra akıllı telefonları tamamen kaldırıp 'kör' olarak tabir edilen eski telefonlara geçmemiz gündem olabilir. Bu noktada 'sıfır akıllı telefon' prensibi uygulanabilir. Ama öncelik, askerlerin eğitime tabi tutularak yaptıklarının ne denli ciddi sonuçlar doğurabileceğini onlara göstermek olmalı” şeklinde konuştu.

Kamu Personeli

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.