DOLAR 32,2958 0.08%
EURO 34,9549 0.32%
ALTIN 2.395,780,13
BITCOIN 1970357-2,14%
Kayseri
21°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
ARTVİN’DE MEKKE’NİN FETHİ PROGRAMI GÖNÜLLERİ FETHETTİ

ARTVİN’DE MEKKE’NİN FETHİ PROGRAMI GÖNÜLLERİ FETHETTİ

Artvin Belediye Başkanlığı tarafından "Mekke'nin Fethi" etkinliği düzenlendi.

ABONE OL
Eylül 23, 2022 21:52
ARTVİN’DE MEKKE’NİN FETHİ PROGRAMI GÖNÜLLERİ FETHETTİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Artvin Çoruh Üniversitesi Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Program açılış konuşmasını yapan Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Hz. Muhammed'in, zulüm ve hayatına kastedildiğinden hicret ederek ayrıldığı Mekke'yi 10 bin kişilik orduyla tek bir kişinin burnu bile kanamadan fethetmesinin İslam tarihi açısından önemli olduğunu söyledi.

Mekke'nin fethinin, güç eline geçtiğinde müslümanın nasıl davranması gerektiğinin en güzel örnek olduğunu kaydeden Kocatepe, “Zulüm müşriklerin işidir. Oysa adalet sevgi merhamet müslümanın işidir. Hz. Peygamberimiz zulüm nedeniyle ayrılmak zorunda kaldığı Mekke'ye 10 bin askerle gelip, bir kişinin burnu bile kanamayacak diye talimat verecek kadar, merhametlidir. Mekke'nin fethindeki ruhu günümüze taşımak istiyoruz. Bugün karşımızdaki insanlara neden merhamet gösteremiyoruz? Bunu düşünmek lazım.” diye konuştu.

Mekke’nin Fethi’nin gönüllerin fethi olduğunu söyleyen Kocatepe, “Peygamberimiz Mekke’yi fethettiğinde isteseydi, orada yıllar önce gördüğü zulmün bedeli olarak oradaki müşrikleri kılıçtan geçirebilirdi ama kan dökmedi ve gönülleri de fethetti.” ifadelerine yer verdi.

Konuşmanın ardından ses sanatçısı Ömer Karaoğlu sahne alarak “Yüreğe Dokunan Ezgiler” konseri verdi. Tasavvuf musikisinin en güzel örneklerini seslendiren Karaoğlu izleyicilerin büyük beğenisini topladı.

Karaoğlu, seslendirdiği eserlerle izleyicilerin büyük alkış alırken şarkılar arasında Mekke'nin fethinin anlam ve önemini ilişkin söylemlerde bulundu.

Program sonunda Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe ve Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki günün anısına Ömer Karaoğlu’na hediye takdim etti.

Sunuculuğunu Artvin Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hamdi Özder’in yaptığı programa Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, eşi Hacer Kocatepe, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Yazan, İl Genel Meclis Başkanı Hasan Dilberoğlu, AK Parti Artvin Kadın Kolları İl Başkanı Gülser Güray,bazı kurum amirleri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.