DOLAR 32,5234 0.29%
EURO 34,5816 0.19%
ALTIN 2.495,540,51
BITCOIN 2039127-0,75%
Kayseri
23°

PARÇALI BULUTLU

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
ARTVİN’DE ‘HAYDİ ÇOCUKLAR CAMİYE PROJESİ’

ARTVİN’DE ‘HAYDİ ÇOCUKLAR CAMİYE PROJESİ’

Artvin’de “Haydi, Çocuklar Camiye” projesi kapsamında görevlerini aksatmayan çocuklara toplam 4500 TL para ödülü ve çeşitli hediyeler verildi.

ABONE OL
Eylül 23, 2022 22:18
ARTVİN’DE ‘HAYDİ ÇOCUKLAR CAMİYE PROJESİ’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yarıyıl tatilinde camilerle çocuklar arasındaki bağı kuvvetlendirmeyi amaçlayan 'Haydi Çocuklar Camiye' isimli projenin ödül töreni gerçekleştirildi.

Artvin Belediyesi’nin destekleriyle Artvin Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve İzcilik Kulübü tarafından organize edilen 'Haydi Çocuklar Camiye Projesi’ne 5 camiden 50 çocuk katıldı. Proje çerçevesinde çocuklar 11 gün boyunca 5 vakit namazını camide kıldı.
Gerçekleştirilen yarışma sonrasında Yeni Mahalle Merkez Camisi’nde ödül töreni düzenlendi. Artvin İmam Hatip Ortaokulu 7. Sınıf öğrencisi Ahmet Ardıç’ın aşrı şerif okumasıyla başlayan program projeye katılan öğrencilerin ilahi söylemeleriyle devam etti.  Gazi Ortaokulu 6. Sınıf öğrencisi Salih Gezer’in okuduğu kaside katılımcılardan büyük beğeni aldı.

Proje koordinatörü Tamer Yıldırım, projenin amacından bahsederek Artvin’de uygulanmasında destek olan Artvin Belediyesi’ne, Gençlik Spor İl Müdürlüğüne ve bazı Sivil Toplum Kuruluşlarına teşekkür etti.  11 gün boyunca 5 vakit namazı cami cemaatiyle kılan çocuklara ve ailelerine de ayrıca teşekkürleri ifade eden Yıldırım; “ Namaz dinin direğidir. Bundan sonra bu alışkanlıkları devam eder ve namazlarını düzenli olarak kılarlar. Devletimizin, ülkemizin dinini dirayetini bilen ahlaklı çalışkan üretken nesillere ihtiyacı var. Bunu da burada bugün görüyoruz. Hayatları boyunca çocuklarımıza hayırlı bereketli ömürler diliyorum. Bu tatil süresi boyunca 'Namazını kıl puanını topla, ödülünü al' projesi kapsamında ibadetlerini yaptılar. Bizlerin vereceği ufak bir maddi ödül asıl ödülü ahrette Allah’ın vereceği cennet ödülünü almayı rabbim nasip etsin.”dedi.

Belediye Başkan Vekili Erkan Yazan ise çocukları tebrik ederek namazlarının daimi olmasını camilerde çocuk seslerinin hiç eksik olmamasını temenni ederek tüm çocuklara 2. dönem eğitim ve öğretim dönemi için de başarılar diledi. 

Programa Artvin Belediye Başkan Vekili Erkan Yazan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Bahattin Yetim, İl Milli Eğitim Müdürü Abdülcelil Kahveci, İl Müftü Vekili Numan Öztürk, Proje koordinatörü Tamer Yıldırım, din görevlileri, çocuklar ve aileleri katıldı.

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.