DOLAR 32,5387 0.15%
EURO 34,9566 -0.05%
ALTIN 2.456,290,84
BITCOIN 20864981,08%
Kayseri
27°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

ANADOLU’NUN GÖBEĞİNDE “FOSİL” HAZİNESİ

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın Yamula Barajı kıyılarında bizzat yerinde takip ettiği kazı çalışmalarında büyük bir fosil hazinesi ortaya çıkarılarak, “Bovid” türü olarak bilinen boynuzlu hayvanların yanı sıra gergedan, zürafa, fil ve “Carnivor” faunasından yırtıcı etçillerin fosillerine ulaşıldı. Başkan Büyükkılıç, Anadolu’nun göbeğinde bulunan fosilleri “Hazine” olarak nitelendirirken, Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Okşan Başoğlu ise, “Müthiş örneklerle karşılaştık” yorumunda bulundu.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 11:40
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Okşan Başoğlu da, “Müthiş örneklerle karşılaştık” ifadesini kullanarak kazılarda gelinen noktanın önemine işaret etti.

 

Bulundukları lokasyonun kazı çalışmaları için çok önemli olduğuna değinen Başoğlu, “Sayın Başkanımıza gönül dolusu teşekkür etmek istiyorum, gerçekten destekleri müthiş. Üçüncü sezonumuzda da bizi gönülden ve severek destekliyor. Çok çok teşekkür ediyoruz. Tabi bunun yanı sıra Kültür Bakanlığına, Müzeler Genel Müdürlüğüne ve Kayseri Müzesine çok teşekkür ederim. Bildiğiniz gibi genelde karşı tarafta çalışıyorduk. Yüzey araştırması sonucu burayı buldu ekibimiz. Ve müthiş örneklerle karşılaştık. En önemlisi bu kadar fazla hayvan çeşitliliğinin olması bizi çok şaşırttı. Şu anda sadece hala üstteyiz ve alta inmedik, genişletmedik. 3 farklı Bovid türünden yani boynuzlugillerden ceylan, gazel türünden söz edebiliriz. 3 toynaklı atımız var, fil var, zürafa var, gergedan var. Bu kadar çeşidin bir arada yaşaması ve bu kadar güzel şekilde bulunması bizi sevindirdi, heyecanlandırdı. Çalışmalarımız devam edecek.” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.