DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22330731,74%
Kayseri
25°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Almanya Yeni İşçi Alımı Yapacak!

Almanya Yeni İşçi Alımı Yapacak!

Almanya'da Avrupa Birliği haricinde ülkeye gelecek nitelikli elemanlara kapıları açmayı öngören yasa onaylandı. Buna göre mesleğinde uzman olanların 6 aylık vize ile Almanya'da iş arama şansına sahip olduğu belirtildi ve iş bulunması durumunda ise Almanya'da kalma hakkı sağlanacağı ifade edildi...

ABONE OL
Eylül 24, 2022 00:10
Almanya Yeni İşçi Alımı Yapacak!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Almanya'da Federal Meclis’te düzenlenen oylama ile beraber nitelikli işgücüne oturma ve çalışma izni verilmesini öngören yasa kabul edildi.

257'ye karşı 369 oy alan yasa tasarısı 2020 yılında yürürlüğe konulacak.

Ayrıca yasa ise; “AB vatandaşı olmaya yabancıların, yüksek okul veya meslek eğitimi diplomaları bulunması, bu alanlarda mesleki yeterlilikleri ve Almanya’da uygun iş sözleşmeleri almaları” durumunda Almanya'ya yerleşme olanağı sağlıyor.

ALMANYA İŞÇİ ALIMI ŞARTLARI NELER?

Yasa tasarısı kapsamında nitelikli elemanlardan dil bilmeleri talep edilecek ve şartları yerine getirenler altı ay süreyle Almanya'ya kalarak geçimini kendisi sağlayabilecek.

Ayrıca meslek eğitimi veya yüksek eğitime uygun herhangi bir iş bulunması durumunda ise oturma izni verilecek ve Almanya'ye yerleştirilebilecek.

Özellikle sağlık ve inşaat sektöründe nitelikli eleman açığı çekilirken, ayın şekilde bilişim sektöründe de büyük açıklar bulunuyor.

KİMLİĞİ GİZLEMEK YASAK

Öte yandan, ülkeye yasa dışı yollardan giren veya iltica talepleri reddedilenlerin kolay sınır dışı edilmesini öngören tasarı da kabul edildi.

Nereden geldiğini kasıtlı olarak gizleyen, gitmemek için kimliklerini yok edenler artık sınır dışı edilebilecek.

Sınır dışı edilmek üzereyken ortadan kaybolmaları engellemek için de bu kişiler gözaltında tutulabilecek. İlticacının kimliğini gizlemesi de sınır dışı için bir sebep sayılacak.

Kamu Personeli

 

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.