DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22399451,07%
Kayseri
22°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Almanya’nın Malchow Kenti Üzerinde İki Savaş Uçağı Çarpıştı!

Almanya’nın Malchow Kenti Üzerinde İki Savaş Uçağı Çarpıştı!

Son dakika haberine göre, Almanya'nın Malchow kenti üzerinde iki Eurofighter tipi savaş uçağının çarpıştığı açıklandı. Yaşanan feci olayda uçak pilotlarının kurtulduğu bildirildi.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 00:32
Almanya’nın Malchow Kenti Üzerinde İki Savaş Uçağı Çarpıştı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2 Alman Eurofighter jetinin Almanya'nın kuzeydoğusunda havada çarpışıp düştüğü açıklandı. Almanya İçişleri Bakanlığı yaşanan olayı doğruladı ve iki uçağın çarpışmasından sonra yerleşim yerine düştüğü öğrenildi.

Yaşanan olayda pilotlar kazadan şans eseri kurtuldu ve hayatta kalmayı başardı.

Eurofighter Typhoon

Eurofighter gmBH şirketi tarafından ilk etapta Avrupa Birliği ülkeleri için geliştirilen bu uçak daha sonra sınırları aşarak çeşitli ülkelere satılmıştır.

Eurofighter gmBH şirketi yalnızca bu proje için kurulmuş olup, bünyesinde birkaç şirketin bulunduğu bir konsorsiyum şirket şeklindedir. Şirketin %46’sını Airbus Hava Savunma Sistemleri (Fransız) , %33’ünü İngiliz BAE Askeri Havacılık ve Enformasyon şirketi, %21’ini ise İtalyan Alenia Aermacci şirketi oluşturmaktadır.

Şirket Almanya’da bulunmaktadır.

Kullanıcıları arasında Avusturya, Almanya, İtalya, Kuveyt, Umman, Suudi Arabistan, İspanya ve İngiltere vardır. Körfez ülkeleri tarafından Amerikan Savaş uçaklarına çeşitlilik getirmesi için sipariş edilmiştir. En büyük yüklenici ve kullanıcı ülkeleri İngiltere ve Almanya’dır. 1994 yılında test ve Arge çalışmalarına başlanan Eurofighter Typhoon savaş uçağından şu ana dek 520 adet üretilmiştir.

Savaş uçakları içerisinde en fazla çeşide sahip olan uçaktır. Yüklenici ülkeler ana projeyi kendilerine göre şekillendirip siparişlerde bulundurmuşlardır.  DA 1- 7 ve IPA 1-7 şeklinde 20’ye yakın varyantı bulunan uçaklar, ülkelerin ihtiyacına göre dizayn edilmiştir.

Captor Radar ile düzenlenmiş savunma sistemi, son zamanlarda yazılan en iyi yazılım olarak ortaya çıkmıştır. Sadece Captor Radar test ihalesi 124 milyon dolar maliyetli olmuştur. Captor Radar’ın tüm ihalesi ise 1 milyar 200 milyon Dolar seviyesindedir. Radar testleri Alakaska’da gerçekleştirilmiştir.

Tek ve Çift pilotlu varyantları vardır. İngiltere’nin geliştirdiği varyantlarda co pilot ihtiyacı bulunmamaktadır. Şu an son varyantlar göz önüne alındığı takdirde bir Eurofighter Typhoon maliyeti yaklaşık 130 milyon dolar seviyesine gelmiştir.

16 metre uzunluğa sahip, 11,20 metre kanat açıklığı bulunan, 5,30 metre yüksekliğinde bir uçaktır. Ayrıca 23,6 azami kalkış ağırlığına sahiptir. Boş ağırlığı 11,2 tondur. 11 bin irtifaya çıkma zamanı 2 dakika 38 saniye civarındadır. Bu özelliği ile it dalaşı denilen havacılık terimine oldukça uygun olduğu ve manevralara açık olduğu anlaşılmaktadır.

İki adet eurojet motoruna sahiptir. Taurus, AGM ve AIM füzelerinin çeşitli varyantlarını bünyesinde taşır. Bu füze şirketleri zamanla Eurofighter Typhoon projesinin resmi kullanıcı ortakları haline gelmişlerdir. Ayrıca 1×27 mm mauser topu ve donanma faaliyetleri için agm gemi savar topları da taşıyabilmektedir.

 

Kamu Personeli

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.