DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2080433-1,22%
Kayseri
25°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Af Paketi Geliyor ! 129 Bin Kişi Tahliye Olacak

Af Paketi Geliyor ! 129 Bin Kişi Tahliye Olacak

AK Parti'nin hazırladığı 1. Yargı Paketinin yasalaşması sonucu, af tartışmaları yeniden gündeme geldi ve düzenlemenin önümüzdeki yıl yasalaşması iddia edildi. MHP tarafından hazırlanan af teklifi AK Parti tarafından desteklenirse ve yasalaşırsa 129 bin kişi tahliye olacak.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 02:59
Af Paketi Geliyor ! 129 Bin Kişi Tahliye Olacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Siyaset kulislerinde, af tartışmaları yeniden gündeme geldi ve düzenlemenin önümüzdeki yıl yasalaşacağı iddia edildi. Bu konu hakkında MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız bir açıklama yapıldı. Yıldız'ın açıklamalarına göre MHP'nin hazırladığı taklif AK Parti tarafından desteklenir ve yasalaşırsa 129 bin kişi tahliye olacak.

AK Parti, 1. yargı paketinin TBMM'de kabul edilmesinin ardından, uzun süredir kamuoyunda tartışılan 'infaz indirimi' düzenlemesini öncelikli gündemine aldı. Bir süredir Adalet Bakanlığı'nın üzerinde çalıştığı düzenlemenin, bundan sonra getirilmesi düşünülen yargı paketleri içinde değil, ayrı bir düzenleme olarak Meclis'ten geçirilmesi planlanıyor. Düzenlemenin, son anda bir değişiklik olmazsa, yılbaşından önce TBMM'den geçirilmesi hedefleniyor. AK Parti ile MHP'nin ortaklaşa hazırladığı düzenleme yargı paketinin devamı veya 2. yargı paketi olarak TBMM'ye sunulmayacak.

129 BİN KİŞİ TAHLİYE OLACAK

Konu ile ilgili olarak Karar Gazetesinin aktardıklarına göre paketin en önemli özelliğinin ise MHP'nin, hala Meclis'te bekleyen 'şartlı ceza indirimi' teklifi gibi bir kereye özgü değil, infaz indirimi ve denetimli serbestlik koşullarında kalıcı yasal düzenleme içermesi olacak ve söz konusu infaz çalışması, suça göre farklı infaz sistemlerinin belirlenmesinin yanısıra, cezaevinde kalınan sürelerde indirime gidilmesini içerecek.

Daha önce düzenleme kapsamında tahliye olacak kişi sayısının 38 ile 40 bin arası olacağı bilgileri kulislere yansmıştı. Ancak MHP'li Yıldız açıklamalarında kanun teklifinin yasalaşması halinde cezaevlerinden toplamda 129 bin kişinin tahliye olabileceğini ifade etti 

kmaupersoneli.net

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.