DOLAR 32,3483 0.29%
EURO 35,1390 -0.02%
ALTIN 2.307,641,34
BITCOIN 22861482,59%
Kayseri
18°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Abdulatif Şener ile AKP’li Naci Bostancı arasında Hz. İsa Polemiği

Abdulatif Şener ile AKP’li Naci Bostancı arasında Hz. İsa Polemiği

CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener ile AKP Grup Başkanı olan Naci Bostancı arasında mecliste tartışma çıktı.

ABONE OL
Eylül 23, 2022 21:42
Abdulatif Şener ile AKP’li Naci Bostancı arasında Hz. İsa Polemiği
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Şener, AKP'deki dönemlerininden bahs ederek; Dolar, ben geldiğimde 1 lira 60 kuruştu. 2007'de bırakırken 1 lira 17 kuruşa düştü. Siz şimdi 5 lira 30 kuruşa çıkardınız, 5 kat artırdınız, Faiz 62'ydi, 18'e bırakarak gittik, şimdiki 22-24 bandında dolaşıyor. dedi.. Şener'in ekonomi üzerinden başlattığı tartışmaya AKP'li Bostancı karşılık verdi…

CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener'in konuşmasında, 2002-2007 yılları arasında ekonominin başında olduğu dönem ile sonraki süreci karşılaştırğı bölümde sarf ettiği, “Eğer ben olmasaydım Sayın Cumhurbaşkanı 1 milyon liralık tuvaleti 1 liraya düşürdüğüyle övünemezdi, haberiniz olsun. Rakamları vereyim, bu yanlış diyorsanız gelin rakamları veriyorum bakın. Enflasyonu söyledim, parayı söyledim. Dolar, ben geldiğimde 1 lira 60 kuruştu. 2007'de bırakırken 1 lira 17 kuruşa düştü. Siz şimdi 5 lira 30 kuruşa çıkardınız, 5 kat artırdınız, Faiz 62'ydi, 18'e bırakarak gittik, şimdiki 22-24 bandında dolaşıyor. Net dış borç stokunun gayrisafi millî hasılaya oranı yüzde 37'ydi, yüzde 19'a düşürerek bıraktım, gittim, şimdi yüzde 30'a çıkardınız. Borç batağına sapladınız Türkiye'yi. Bütçe açığının gayrisafi yurt içi hasılaya oranı yüzde 11'di, 1,6'ya düştü, şimdi 2'ye getirdiniz. Kamu kesimi borçlanma gereği arkadaşlar, devletin borçlanma ihtiyacı millî gelirin yüzde 9,7'siydi, sıfır noktada bıraktım gittim. 2003 ile 2007 arasında Türkiye'nin ortalama büyüme oranı yıllık yüzde 7'dir. Bıraktıktan sonra, 2008-2018 arasında Türkiye'nin yıllık ortalama büyüme oranı yüzde 3 civarındadır. Hangi beceriksizliği yaptınız da ekonomiyi tahrip ettiniz, iki kere krize soktunuz?” sözleri üzerine AK Parti sıralarından tepkiler ve itirazlar yükseldi.

'SAYIN ŞENER EKONOMİNİN HZ. İSA'SIDIR'

Bunun üzerine Şener'e cevap vermek üzere kürsüye gelen AK Parti Grup Başkanı olan Naci Bostancı, “Sayın Başkanım, değerli arkadaşlar; aslında Sayın Şener'e cevap vermeyi düşünmüyordum çünkü zor bir iştir. Bir siyasi hareketin içinde olup sonra başka bir siyasi harekete insanlar geçebilir, ideolojilerini, politikalarını, dünya görüşlerini değiştirebilir ama ondan sonra gelip burada eski arkadaşlarına karşı kendini aklama çabası içerisindeki bir konuşmayı cevaplamaya değer görmezdim. Ancak, ben 'Sayın Şener Efendi' demeyeceğim, o dil uygun bir dil değil, burada nezaketle konuşmak durumundayız fakat biliyorsunuz tarihte İsa'dan önce ve İsa'dan sonra vardır. Sayın Şener'i dinlerken o kadar 'ben', o kadar 'ben' yaptım… 'Ben olmasaydım siz yoktunuz' dedi ki, anlaşılıyor ki Sayın Şener ekonomin Hazreti İsa'sıdır, öncesi vardır, sonrası vardır” şeklinde konuştu.

HİÇBİR HÜKÜMET, SON 10 YILDAKİ ERDOĞAN HÜKÜMETLERİ KADAR EKONOMİYİ KÖTÜ YÖNETMEMİŞTİR'

Öte yandan bütçe ile ilgili olarak önemli açıklamalarda bulunan Şener, “Bu bütçe bir iflas bütçesidir. Türkiye'yi iflasa sürükleyen Erdoğan hükümetlerinin Türkiye'yi getirdiği noktayı gösteren bir bütçedir. Hükûmetin görevi sorun çözmektir. Ancak mevcut Hükûmet kendi ürettikleri sorunlarla ülkeyi yormakla meşguldür. Hiçbir Hükûmet son on yıldır Erdoğan hükûmetleri kadar ekonomiyi böylesine kötü yönetmemiştir” şeklinde konuştu.

KamuPersoneli.net

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.