DOLAR 32,4595 0.08%
EURO 34,7603 -0.19%
ALTIN 2.425,97-0,36
BITCOIN 20656701,70%
Kayseri
20°

PARÇALI BULUTLU

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X
TTK Başkanı ve Dilipak darbeci FETÖ’cülere af istedi!

TTK Başkanı ve Dilipak darbeci FETÖ’cülere af istedi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla geçen aylarda göreve başlayan Türk Tarih Kurumu (TTK) Başkanı Ahmet Yaramış ve iktidara yakınlığı ile bilinen Abdurrahman Dilipak, 15 Temmuz darbecilerin af edilmesini ve topluma kazandırılmasını istedi. Skandal ifadeleri gündeme bomba gibi düşerken, TTK Başkanı Ahmet Yaramış hakkında şu ana kadar her hangi bir soruşturma açıldığına dair bir bilgi gelmedi. Yaramış’a ilk tepki AKP’li Metiner’den geldi. Mehmet Metiner ‘’Darbe teşebbüsüne karışmış ama pişman olmuş FETÖ'cüleri affedip kucaklamamızı salık veriyor. FETÖ ile bu adamlarla mı mücadele edeceğiz? O koltukta onu tutanın samimiyetine asla inanmam” dedi.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 09:45
TTK Başkanı ve Dilipak darbeci FETÖ’cülere af istedi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla geçen aylarda göreve başlayan Türk Tarih Kurumu (TTK) Başkanı Ahmet YaramışAfyon Üniversitesi’nde yaptığı açıklamalarda 15 Temmuz darbe girişiminde bulunan hainlerin af edilmesini istedi. TTK Başkanı Ahmet Yaramış, darbe girişiminde bulunmuş ama pişmanlık duymuş hainlerin, tekrar topluma kazandırılmasını talep etti. Daha öncede 45 erkek çocuğun cinsel istismara uğradığı Ensar Vakfı’nın yöneticiliğini de yapmış olan Yaramış, konu ile ilgili olarak şu açıklamaları yaptı;

DARBECİLERİN AF EDİLMESİNİ İSTEDİ

“Darbe teşebbüsüne karışmış, pişman olmuş nedamet duyan kişilere de sahip çıkmamız, onları bu toplumun içine dahil etmemiz, kazanmamız gerekiyor. Tarihte biliyorsunuz birçok darbe girişimi oldu. Bu darbelerin topluma vermiş olduğu zararı azaltmak için zaman içinde nedamet duyan, pişmanlık duyan insanları da bizim kazanmaya çalışmamız gerekiyor. Neticede bu bir sosyal yaradır’’ dedi.

Yaramış’ın hemen arkasından Yeni Akit Yazarlarından Abdurrahman Dilipak’da FETÖ’cülerin affını istedi. Dilipak, TTK Başkanı Yaramış'a destek olarak şu paylaşımda bulundu:

‘’Kimse affetmek zorunda değil. Ama Affetmek erdemdir. Allah affedenleri sever. O af dileyenlere mağfiret eder. Bizim Beraat kandilimiz var. Affedilmeyi ümit edenler, affedebilmeli de. Yusuf’un kardeşlerini affettiği gibi, Hz. Hamza’nın katilini Resulullah’ın affettiği gibi. Taif örneği misal’’ dedi.

Dilipak’ın bu paylaşımına en dikkat çekici tepki şu sözlerle ifade edildi;

‘’Boş değil birden dile gelmeleri belli ki, bir görev almışlar. Önce TTK başkanı Yaramış, şimdi Akitci Dilipak FETÖ ye af istiyorlar ve bunu insani ve dini bir kılıfa sokmayı da ihmal etmiyorlar Yerseniz!’’

Celal Eren Çelik @yazparov

‘’Türkiye'de siyasal İslamın derin polit bürosunun 1 numarası olan Abdurrahman Dilipak bu tweeti atıyorsa bu “Darbecilere af” olayı söylentiden ötede bir “Takvime” bağlanmış demektir…’’

TTK BAŞKANINA VERİLEN TEPKİLER

İlk tepki AKP’li Mehmet Metiner’den geldi. Metiner şu ifadeleri kullandı;

“Bu adam Türk Tarih Kurumu Başkanı. Afyon Üniversitesinde yaptığı konuşmaya bakın. Darbe teşebbüsüne karışmış ama pişman olmuş FETÖ'cüleri affedip kucaklamamızı salık veriyor. FETÖ ile bu adamlarla mı mücadele edeceğiz? O koltukta onu tutanın samimiyetine asla inanmam” dedi.

 

kamupersoneli.net

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.