Kayserili Öğrenciler Avrupa Mutfağını Öğreniyor

Erasmus+ 2025 Mesleki Eğitim Akreditasyon Projesi kapsamında Almanya'ya giden Kayserili öğrenciler, Avrupa mutfağı ve uluslararası servis standartları üzerine uygulamalı eğitim alıyor.

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Erasmus+ 2025 Mesleki Eğitim Akreditasyon Projesi kapsamında Almanya'nın Konstanz kentinde eğitim gören öğrenciler, Avrupa mutfağını yerinde öğrenme fırsatı buluyor.

Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğrencileri, Konstanz'daki bir restoranda üç hafta sürecek eğitim programında Avrupa mutfağı, restoran işletmeciliği ve uluslararası servis standartları üzerine uygulamalı eğitim görüyor.

Program kapsamında öğrenciler; soğuk ve sıcak başlangıçların hazırlanması, hijyen kuralları, tabak sunumu, alakart menü planlaması, mutfak organizasyonu ve misafir memnuniyetine yönelik hizmet anlayışı gibi konularda Avrupa standartlarını yerinde deneyimliyor.

Eğitim sürecinde işletme sahibi ve AKİB Genel Başkan Yardımcısı Hacı Mehmet Batagan da öğrencilerle bir araya gelerek Avrupa'daki gastronomi sektörünün işleyişi ve kalite standartları hakkında bilgi verdi.

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Erasmus+ programıyla öğrencilerin mesleki yeterliliklerinin yanı sıra yabancı dil becerileri, kültürel etkileşimleri ve uluslararası çalışma deneyimlerini geliştirmelerinin hedeflendiğini belirtti.

WhatsApp İhbar Hattı
0533 235 81 25
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!
Haber Yeni Gündem - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme