DOLAR 32,5829 0.03%
EURO 34,9925 0.37%
ALTIN 2.425,800,12
BITCOIN 2092553-3,25%
Kayseri
28°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
YSK Artık Son Noktayı Koymalıdır

YSK Artık Son Noktayı Koymalıdır

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu seçimler hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. Bunun yanı sıra Ekrem İmamoğlu açıklamalarında maçlara gitmeye de devam edeceğini ifade etti.

ABONE OL
Eylül 23, 2022 23:15
YSK Artık Son Noktayı Koymalıdır
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Maltepe'de 400 sandığın yeniden sayılması kararına tepki gösterdi.

İmamoğlu açıklamalarında “Yahu sayılsın diyen siz, sayılmasın diyen siz. Ben anlamış değilim. Akıllara durgunluk veren bir iş” ifadelerine yer vererek AK Parti'yi eleştirdi. İmamoğlu, Yüksek Seçim Kurulu'nu göre davet ederek, “YSK son noktayı koymak zorundadır. Artık bizim güvenimizi sarsmaya başlamıştır bu durum. Üzülüyoruz. Dönüm noktasıdır, yapmasınlar” dedi.

İmamoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

“Seçim bittikten sonra tüm gerekçeleriyle sürece itiraz eden Ak Parti ve bu sürece itirazlarında geçersiz oylar sayılsın dendi, sayıldı; bazı ilçelerin tamamı sayılsın dendi, sayıldı. E Maltepe tamamı sayılsın dendi, kabul edildi. Yahu kardeşim hızlı sayılsın dendi, yahu sayılsın diyen siz, sayılmasın diyen siz.

Ben anlamış değilim. Akıllara durgunluk veren bir iş. Oradaki kurulları oluşturan iki hakim ve sonrasında gelip orada sayımı engellemeye çalışan siz, sonrasında niye fazla kurul kurulsun, iki kurulla sayılsın diyen de siz. Sayılsın mı istiyorsunuz, sayılmasın mı istiyorsunuz? Dünyaya olan karşı olan itibarına karşı lehine. Siz neyi düşünüyorsunuz? Tek derdiniz İstanbul'daki sayım tamamlanmasın. Zaman kazanınca ne elde edeceksiniz? Samimi olun ya.

“Kusura bakmasın, YSK son noktayı koymak zorundadır. Artık bizim güvenimizi sarsmaya başlamıştır bu durum. Üzülüyoruz. Dönüm noktasıdır, yapmasınlar. Her şeyi denediler olmadı. bir baktılar ki kendileri bazı yanlış işlemler yapmışlar. döndüler Maltepe'de ne çıkarabiliriz diye bakıyorlar. Benim aklım ermiyor. YSK'yı göreve davet ediyorum.

“(Sizin maçlara gitmenizi kim istemedi?) Bence milletin nezdinde hiç polemik meselesi değil .Son zamanlardaki en barışçıl derbisini izledim.  İnsanlar sadece bize sevgi ve coşku gösterisinde bulundular. Buradan söyleyeyim; şu coşkuyu ve şu sevgiyi gören bir çok insan toplumun önüne geçer amigoluk yapar. Beni eleştirenlerin amigoluğa bile talip olacağını biliyorum. Ama ben bu durumdan tevazu ve mahcubiyet çıkarırım. Bıraksınlar maça niye gitti gitmedi meselesini.

Evet beni kulübün yetkilisi aradı, 'Bu konuda tehdit unsurları var, maça gelmesi doğru değildir.' Ben de dedim ki 'Hayır kardeşim.' Eğer böyle bir süreç varsa sorumlu siz değilsinizi orası kamuya açık bir alan. Benim maça gitmeme kimse engel olamaz. Eğer bir sorun tespiti varsa beni arasın. Şimdi siz benden bunun ismini açıklamamı bekliyorsunuz. Ben açıklamam. Kendisi yaptığı şeyi açıklasın ben cevabını vereyim.Kamuya bu süreci açıklayacak olan kulüp yetkilisini arayan kişidir.

Niye yaptığını açıklasın ben cevabını veririm. Nokta. Ben maçlara gitmeye devam edeceğim. Ben bu milletin seçtiği belediye başkanıyım. Ben maçlara gitmeye devam edeceğim. Maçlara da gideceğim, amatör maçlarına da gideceğim, pazarlara da gideceğim, işsizliği de göreceğim ki çözüm üreteyim. Toplumun arasındayım, her zaman da arasında olacağım.

Kamu Personeli

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.