DOLAR 32,4952 0.24%
EURO 34,5978 0.27%
ALTIN 2.480,37-0,10
BITCOIN 2025266-5,49%
Kayseri
22°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

Yılın Ahisi Şed Kuşandı

Kayseri’de 35’inci Ahilik Haftası Kutlamaları kapsamında ‘Yılın Ahisi’ programı düzenlendi. Programda Yılın Ahisi seçilen Hayırsever İş adamı Bekir Özbıyık Şed kuşandı.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 16:44
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri Ticaret Odası tarafından düzenlenen programa Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Ahmet Çolakbayrakdar, KTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, Kayseri Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Şeyhi Odakır, protokol üyeleri, oda üyeleri ve Yılın Ahisi seçilen Bekir Özbıyık katıldı. 

Program kapsamında konuşan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, “Bizim medeniyet tasavvufumuzda ailemize, ülkemize sadece bu yetmez dünyaya nizam verme i’la-yi kelimetullah peşinde koşma arzusu vardır. Biz bu dünyayı geçici olarak görürüz. Biz Müslümanız öldükten sonra yaptıklarımızın hesabının sorulacağına inanırız. Sadece yaptıklarımız mı, biz yapmadıklarımızdan da hesap sorulacağına inanırız. O yüzden bizim kültürümüz diğer medeniyetlerden çok daha farklıdır. Bizi biz yapan değerler ailemiz, komşuluk ilişkilerimiz, esnaf ilişkilerimiz. Ahi kelimesini basın müdürüm Serkan bir not getirdi hoşuma gitti. Bence ahilik, ah almamaktan geliyor dedi. Ahilik ah almamaktan geliyor, sadece ah almamak değil. Ah almanın önüne geçmekten geliyor” ifadelerini kullandı. 

Ahilik felsefesinin Kayseri’ye çok yakıştığını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, “Etrafı camii ayan-ı mâni diye tanımlanan, içerik olarak kapsayan ama gereksiz bilgileri de dışında bırakan bir tanımlamayla ahiliği anlattılar. Esnaf Odası Başkanımız bu konuda söylenmesi gerekenleri söyledi. Ahilik felsefesi Kayseri’ye yakışıyor. En güzel şekliyle bugün burada yapılacak ahi baba olarak seçilecek olan Bekir abimize de bu unvan yakışıyor” şeklinde konuştu. 

Ahiliğin, ahlaklı ticaret işi yapan, ölçü ve tartıda hile yapmayan kişi anlamına geldiğini dile getiren Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, “Ahi varlık karşısında şükreden, yokluğa, çileye karşıda sabreden kişidir. Ahiliğe o kadar ihtiyacımız var ki, sadece esnafların değil. Tüm toplumumuzun ihtiyacı var. Tüm belediyelerde ahilik kültürü yaşaması gerekir” dedi. 

Ahilik temelinin Kayseri’de atıldığını söyleyen Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği Başkanı Şeyhi Odakır ise şunları söyledi: “Ahiliğin temeli ticaret şehri, ticaretin merkezi Kayseri’mizde atılmıştır. Ahilik kültürü, anlayışı, duygu ve düşünceleri, prensipleri bu şehrin insanının vazgeçilmezi olmuştur. Öyle ki insan ilişkilerine, gönül dünyasına, alışverişine, ticaretine kadar hayatın her alanına etkisi olmuştur.” 
Program Ayşe Baldöktü Mesleki Eğitim Merkezi öğretmenleri tarafından düzenlenen Şed kuşatma gösterisinin ardından sona erdi.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.