'Yılanlar Grubu' davasında sanıkların yargılanmasına başlandı
Kayseri'de silahlı organize suç örgütü 'Yılanlar Grubu'na yönelik davanın ilk duruşmasında 23 sanık hakim karşısına çıktı, suçlamaların bir kısmını reddetti.
Kayseri’de polis ekiplerinin silahlı organize suç örgütlerine yönelik uzun süredir sürdürdüğü çalışmalar sonucunda 16 Mart 2024’te düzenlenen operasyonla çökertilen ‘Yılanlar Grubu’ adlı illegal yapılanmaya ilişkin dava başladı. Kayseri Adliyesi Konferans Salonunda görülen davanın ilk gününde 23 sanık hakim karşısına çıktı.
Operasyonda Ruhsatsız Silahlar Ele Geçirildi
Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, il sınırlarında faaliyet gösteren örgütü tespit edip 28 ayrı adrese operasyon düzenlemişti. Operasyonda 3 ruhsatsız tabanca, 3 ruhsatsız tüfek, el telsizi, demir kelepçe ve çok sayıda mermi ele geçirilmişti. Operasyonda gözaltına alınan 23 zanlıdan 10’u adli kontrolle serbest bırakılırken, 13’ü tutuklanmıştı.
Sanıklar Suçlamaları Reddetti
Dava kapsamında sanıklar, “yağma”, “basit yaralama” ve “örgütlü şekilde yağma” gibi suçlardan yargılanıyor. Duruşmanın ilk gününde örgüt lideri olduğu iddia edilen B.Ş., sadece bir olayda bulunduğunu kabul ederken diğer suçlamaları reddetti. B.Ş., “Kimseden para istemedim, diğer sanıkları ve adreslerini bilemem” dedi.
Örgüt yöneticiliğiyle suçlanan F.İ. ise kendisine yöneltilen emir verici suçlamalarını kabul etmeyerek, “Ömrümde sadece babam ve askerde komutanımdan emir aldım. Diğer suçlamaları reddediyorum” diye konuştu.