DOLAR 32,3147 0.19%
EURO 35,1155 -0.07%
ALTIN 2.278,960,07
BITCOIN 22743831,24%
Kayseri
11°

AÇIK

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X
Yapılacak Olan Yüzde 20’lik Su Zammının Nedeni Açıklandı !

Yapılacak Olan Yüzde 20’lik Su Zammının Nedeni Açıklandı !

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun yapılacak olan su zammı hakkında bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada 1 Aralık'tan itibaren suya yapılacak yüzde 20 zammın kimyasal madde girdi maliyetlerinin enflasyonla aşırı yükselmesinden dolayı olduğu belirtildi.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 03:19
Yapılacak Olan Yüzde 20’lik Su Zammının Nedeni Açıklandı !
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun, 1 Aralık'tan itibaren suya yapılacak yüzde 20 zam hakkında gelen tepkilere yanıt niteliğinde bir açıklama yaptı ve su zammının nedenini belirtti.

Murat Ogun konu ile ilgili açıklamalarında kimyasal madde girdi malietlerinin enflasyonla aşırı yükselmesinin, elektrik ve doğalgaza gelen olağanüstü zamların su fiyatlarına zam yapılmasına neden olduğunu vurguladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kuruluşlarından İSKİ'nin genel kuruluna sunulmak üzere hazırlanan bütçe kitapçığına göre 1 Aralık'tan itibaren suya yüzde 20 oranında zam gelecek. Vatandaşlar ise “İmamoğlu verdiği sözü tutmalı” diyerek yeni zam haberine tepki gösterdi. Bu tepkilere ise Murat Ongun sosyal medya hesabu üzerinden yanıt verdi.

TEPKİLERE YANIT

Murat Ongun sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“İSKİ, 2020 yılı su fiyatlarında neden artış yapmak zorunda kaldı: Kimyasal madde girdi maliyetlerinin enflasyonla aşırı yükselmesi, elektrik ve doğalgaza gelen olağanüstü zamlar, eski yatırım projelerinin (çevre ve atık su) halen devam etmesi.”

 

kamupersoneli.net

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.