DOLAR 32,3385 0.23%
EURO 35,1063 -0.16%
ALTIN 2.307,701,34
BITCOIN 22855212,78%
Kayseri
18°

PARÇALI BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
“VERİLEN HİÇBİR CEZA VERİLEN CANLARI GERİ GETİREMEZ”

“VERİLEN HİÇBİR CEZA VERİLEN CANLARI GERİ GETİREMEZ”

ABONE OL
Aralık 22, 2022 12:34
“VERİLEN HİÇBİR CEZA VERİLEN CANLARI GERİ GETİREMEZ”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KAYSERİ (1HA) – Aynı aileden 7 kişinin öldüğü trafik kazasına sebep olan Adnan Özdemir’e verilen 12 yıl hapis cezası istinaftan döndü. Tekrar yargılama yapılan Özdemir’in cezası üst sınırdan 16 yıla yükseltildi. Yıllara göre cezanın düşük olduğunu belirten mağdurların avukatı Seyit Halil Yüzgeç, “Ancak üst sınırdan ve ‘bilinçli taksir’ suçundan verilmiştir. Hukuk mücadelemizi başarmış olmanın vicdani rahatlığı içerisindeyiz” açıklamasını yaptı.

25 Mart 2018 tarihinde Kocasinan ilçesi Nalçik Bulvarı’nda meydana gelen kazada, Malatya’dan Kayseri yönüne giden Mehmet Üzüm yönetimindeki otomobil, Adnan Özdemir idaresindeki otomobilin sıkıştırması sonucu karşı yönden gelen ve Malatya’ya cenaze götüren 41 BD 308 plakalı ambulansla çarpıştı. Kazada, otomobil sürücüsü Mehmet (36) ile yanında oturan eşi Zehra (29), çocukları Safiye Nur (6), Hamza (8), kardeşleri Mustafa (29) ve Soner (27) ile Kader Üzüm (20) yaşamını yitirdi. Kazanın ardından Gürcistan’a kaçan ve daha sonra yurda getirilen Adnan Özdemir’e (49) verilen 12 yıl hapis cezası kararı, Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi tarafından bozuldu. Bozma kararının ardından Özdemir’in yeniden yargılandığı dava bugün sonuçlandı. Adnan Özdemir’in cezası en üst sınırdan 16 yıla çıkarıldı. Özdemir’in ehliyetine de 2 yıllığına el konuldu.

Duruşma sonrası açıklama yapan mağdurların avukatı Seyit Halil Yüzgeç, “2018’de başlatmış olduğumuz hukuk mücadelesini bugün tamamladık. İlk mahkemede yapılan yargılama sırasında ‘bilinçsiz taksir’ gerekçesiyle bir alt sınıftan ceza verilmiştir. Verilen 12 yıl cezaya itiraz ederek ‘bilinçli taksir’ suçundan yargılanmasını talep etmiştik. İstinafa gönderdiğimiz dosya ‘bilinçli taksir’ yönünden de incelenmesi için lehimize bozularak yerel mahkemeye tekrar gönderildi. Yerel mahkeme incelemelerin ve tanıkların ifadeleri sonucu bugün karar duruşmasında sanığa ‘bilinçli taksir’ suçundan ceza tayin etmiştir” şeklinde mahkeme sürecini özetledi.

‘VERİLEN CEZA YILLAR BAKIMINDAN YETERLİ OLMAYABİLİR’

Babasını da trafik kazasında kaybettiğini anımsatan Hukukçu Yüzgeç, verilen hiçbir cezanın verilen canları geri getirmediğini vurguladı. Cezaların ağır olmasının, herkesin kamu güvenliğini koruması anlamında önemli olduğunu belirten Yüzgeç, şöyle devam etti: “Mahkemeler ve hakimler kamunun güvenliğini ve düzenini koruyacak karara imza atmalılar. Herkes empati yapmalı. Herkesin trafikte makas atmak kaydıyla başkasının karşı şeride geçme ihtimali vardır. Dolayısıyla bu tip cezalar en ağır sınırdan verilmelidir. Verilen ceza yıllar bakımından yeterli olmayabilir ancak üst sınırdan ve ‘bilinçli taksir’ suçundan verilmiştir. Hukuk mücadelemizi başarmış olmanın vicdani rahatlığı içerisindeyiz. Ben mahkemelerimize uzun bir çabayla da olsa hukuki haklara ulaşmayı sağladıkları için teşekkür ediyorum.”

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.