Üvey kıza eziyet eden kadına 5 yıl hapis onandı
Kayseri'de üvey kızına insan dışkısı yedirerek eziyet ettiği gerekçesiyle 5 yıl hapis cezası verilen Fatma Y.'nin cezası, Bölge Adliye Mahkemesi tarafından onandı.
Kayseri’de, üvey kızı B.Y.’ye (7) hakaret edip, eziyet ederek insan dışkısı yedirdiği iddiasıyla yargılanan Fatma Y.’ye (40) verilen 5 yıl hapis cezası, Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi tarafından onandı.
Olayda, küçük kızın maruz kaldığı kötü muamele ve hakaretler nedeniyle Fatma Y. hakkında dava açılmıştı. İlk derece mahkemesinde verilen 5 yıl hapis cezası, temyiz incelemesi sonucunda bölge adliye mahkemesi tarafından da uygun bulunarak kesinleşti.
Bu karar, çocuk haklarının korunması ve kötü muameleye karşı verilen kararlılığın önemli bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.