Sözcü Gazetesi yazarlarından Emin Çölaşan, bugünkü yazısında hükümeti çok sert bir dille eleştirdi. Kaz dağlarında yabancı bir şirketin altın arama çalışmaları sürecinde 200 bine yakın ağacın kesilmesini ve siyanür havuzlarının oluşturulmasını doğa katliamı olarak vurgulayan Çölaşan, hükümeti bu doğa katliamına sessiz kalmakla suçladı.
TÜRKİYE RESMEN YAĞMALANIYOR
Emin Çölaşan yazısında ‘’Türkiye resmen yağmalanıyor’’ diye tepkisini dile getirmeye çalışırken, yağmalayanların yerli ve yabancı yandaş şirketlerin ve yandaş müteahhitlerin olduğunu iddia etti.
ÇÖLAŞAN'IN VATAN HAİNLİĞİ TANIMI
Çölaşan ayrıca ‘’vatan hainliği’’ tanımına ‘’Vatana ihanet ülkemizin doğasını, doğal kaynaklarını, ormanlarını, arazilerini ve her şeyini elden çıkarıp başkalarına peşkeş çekmektir’’ ifadelerini ekleyerek ‘’günümüzde Vatana İhanetin tanımı artık değişti’’ dedi.
Emin Çölaşan ayrıca, Kaz dağlarında yaşanan doğa katliamı ile ilgili olarak Saray ve Hükümetin yabancı şirketlere bol kepçeden izin verdiklerini iddia ederek, Saray ve Hükümetin başlıca sorumlu olduğunu iddia etti ve Hükümete seslendi;
ÜLKEMİZİN NASIL YAĞMALANDIĞINI GÖRMÜYOR MUSUNUZ?
‘’Ey bu ülkeyi yönetenler! Siz bu rezaleti nasıl seyrediyorsunuz kardeşim… Sizde hiç mi sorumluluk duygusu yok? Ülkemizin ve doğamızın nasıl yağmalandığını görmüyor musunuz? Niçin ses vermiyorsunuz? Yerli ve yabancı sermayeli birkaç büyük şirket malı götürecek ve bu süreçte birileri avantasını alacak diye suskun kalmak, bu ülkeye yapılacak en büyük ihanetlerden biridir’’ diye seslendi.
kamupersoneli.net
GÜNDEM
1 gün önceEKONOMİ
3 gün önceGÜNDEM
21 gün önceASAYİŞ
24 Eylül 2023UNCATEGORİZED
24 Eylül 2023GÜNDEM
24 Eylül 2023GÜNDEM
24 Eylül 2023Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.