DOLAR 32,5100 0.18%
EURO 34,8458 0.33%
ALTIN 2.487,971,06
BITCOIN 1994262-3,31%
Kayseri
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
TRT GAP Radyosu’na Konuk Olan Belediye Başkanı Kılınç:

TRT GAP Radyosu’na Konuk Olan Belediye Başkanı Kılınç:

“KLASİK BELEDİYECİLİK SINIRLARININ DIŞINA ÇIKACAĞIZ” “YENİ BİR ADIYAMAN İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ”

ABONE OL
Eylül 24, 2022 03:44
TRT GAP Radyosu’na Konuk Olan Belediye Başkanı Kılınç:
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, TRT GAP Radyosu’na konuk olarak Adıyaman Belediyesi tarafından sürdürülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Adıyaman Belediyesi tarafından devam eden ve proje aşamasında olan çalışmaları konuk olduğu TRT GAP Radyosu’nda değerlendiren Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, görsel anlamda şehrin girişinde yeni bir Adıyaman oluşturmak için ellerinden geleni yaptıklarını söyleyerek, “Klasik belediyecilik anlayışının dışına çıkacağız” diye konuştu.

Programa, Adıyaman Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve 1 Aralık Pazar gününe kadar misafirlerini kabul edecek olan ‘Kitap Günleri’ ile ilgili bilgiler vererek başlayan Başkan Kılınç, “Şu an ilimizde, Belediyemiz tarafından 22 Kasım tarihinde başlayan ve 1 Kasım Pazar günü sona erecek olan, 44 yayınevi ve 100’den fazla yazarın katılımıyla büyük ilgi gören ‘Kitap Günleri’ etkinliğimiz gerçekleştiriliyor. Bu önemli organizasyonundaki en büyük gayemiz, gençlerimizi kitapla buluşturmak ve yazarlarımızla bir araya getirmektir. Çünkü Adıyaman Belediyesi olarak gençlerimizin kitapla yakınlaşmaları konusuna ekstra önem veriyoruz. Çocukların kitap günlerine olan ilgisi beni çok mutlu ediyor. Gençlerin ve çocukların katılım gösterdiği bir etkinlik ortamı sağlamak için Adıyaman Belediyesi olarak ‘Kitap Günleri’nin olduğu alana ulaşımları ücretsiz sağlıyoruz. Okullardan ve üniversiteden ‘Kitap Günleri’ne otobüslerimizi kullanarak ücretsiz gelen çocuklarımız ve gençlerimiz sayesinde ortam cıvıl cıvıl… Bu da bizi fazlasıyla memnun ediyor. Çünkü şuna inanıyoruz ki; kitap okuyan insan mutlu olur, hafızası güçlü olur ve beyni hep genç kalır. Bunu bir beyin cerrahı olarak söylüyorum” dedi.

“KLASİK BELEDİYECİLİKLE SINIRLI KALMAYACAĞIZ”

Adıyaman Belediyesi tarafından sürdürülen ve üzerinde çalışılan projeler hakkında da bilgiler veren Başkan Kılınç, “Göreve geldiğimizde ilk olarak belediyemizde kurumsallaşma kültürünü oluşturmaya çalıştık. Bu konuda önemli bir ilerleme kaydettiğimizi düşünüyorum. Bunun yanında ilimizde özellikle ulaşım anlamında ciddi projeler hayata geçirilmeye başlandı. Bunun en önemlisi şehrin batı girişinde bulunan Altınşehir Mahallesi’ndeki battı-çıktı çalışması. Projesi Adıyaman Belediyesine ait olan, yapım işi de Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen projeyi kısa süre içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz. Bunun yanında şehir merkezindeki trafik karmaşasını ortadan kaldırmak için park sistemini değiştiriyoruz. Ayrıca, ilimizdeki yeşil alan oranını arttırmak için de Sayın Cumhurbaşkanımızın daha önce talimatını verdiği Millet Bahçesi projemiz için de gerekli çalışmalara başladık. Yaklaşık 500 dönümlük bir alanda hayata geçireceğimiz Millet Bahçemizi inşallah kısa süre içerisinde tamamlayarak, halkımızın hizmetine sunmayı hedefliyoruz. Görsel anlamda şehrin girişinde yeni bir Adıyaman oluşturmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bunların haricinde, vatandaşlarımızın çok mağdur olduğu kentsel dönüşüm konusunda da gayretlerimiz devam ediyor. Bu konuda TOKİ ile sürekli irtibat halindeyiz. Projesi son aşamaya geldi. Çevre Bakanımızdan da aldığımız bilgiler doğrultusunda, inşallah 2020’nin başlarından itibaren ihalesine başlarız diye düşünüyorum. Kentsel dönüşümle irtibatlı olarak yaklaşık 300 yıllık bir geçmişe sahip olan Oturakçı Pazarı’nın restorasyonu için de gerekli çalışmalara başladık. Projesi Koruma Kurulu’ndan geçti. İnşallah yakın bir zamanda da yapım ihalesi için çalışmalara başlayacağız. Süreci hızlandırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bunların yanında özellikle kış mevsimlerinde şehir merkezinde meydana gelen sel baskınlarının önüne geçmek için Kuşaklama Kanalı Projemizin ihalesi yapıldı. İnşallah önümüzdeki seneye kadar tamamlanacak. Bunun yanında sel olaylarının önüne geçmek için bazı altyapı çalışmalarını da gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Tabi bu saydıklarımız bizim klasik belediyecilik görevlerimizden, ama biz yalnızca bunlarla sınırlı kalmayacağız. Sosyal belediyecilik noktasında da çok ciddi şeyler yapmamız gerekiyor. Bu anlamda gençlerimize, çocuklarımıza, kadınlarımıza, yoksul vatandaşımıza, dezavantajlı vatandaşlarımıza, yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşlarımıza yönelik projelerimiz var. Bunları kısmen hayata geçirdik. Diğer projelerimizi de sırasıyla hayata geçirmeye devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç program sonunda, kendisine bu imkanı tanıyan TRT GAP Radyosu ailesine teşekkür etti.

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.