DOLAR 32,5356 -0.05%
EURO 34,9492 0.11%
ALTIN 2.425,96-0,15
BITCOIN 2172355-0,64%
Kayseri
27°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X
TOGG Öğrenci Buluşmaları

TOGG Öğrenci Buluşmaları

ABONE OL
Mayıs 24, 2023 12:54
TOGG Öğrenci Buluşmaları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Türkiye’nin yerli ve milli gururu TOGG T10X ile okulları ziyaret ederek, öğrencilerle yerli ve milli aracı buluşturuyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, ‘Öğrenci Buluşmaları’ kapsamında Ahmet Eren Anadolu Lisesi, Sümer Fen Lisesi ile Atatürk Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti.

Başkan Büyükkılıç, okul ziyaretlerine yeni makam aracı olan yerli ve milli otomobil TOGG ile giderek, öğrencilerle Kayseri’de ilk ve tek olan TOGG’u buluşturuyor.

İlk olarak Ahmet Eren Anadolu Lisesi’ni ziyaret eden Büyükkılıç, burada gençlerin sevgi gösterileri ile karşılaştı.

“BUGÜN BİR SÜRPRİZ YAPALIM DEDİK”

Öğrencilere TOGG sürprizi yapan Başkan Büyükkılıç, yaptığı konuşmada, “Bugün bir sürpriz yapalım dedik, sizlerin ürettiği, yerli ve milli anlayışın sembolü olan TOGG’umuzla geldik. Fırsat verilince Türk gençlerinin, Türk mühendislerinin neler yapabileceğini en güzel şekliyle gözlemlemiş olduk. Yerli ve milli anlayışın bir ürününü hep beraber paylaşmanın mutluluğunu, keyfini taşıyoruz” dedi.

Büyükkılıç, burada gençlere hitap ederek, şunları söyledi:

“Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere emeği geçenleri kutluyorum. Böyle bir aracın ülkemizin, Kayseri tabiri ile ‘bağımızın üzümü’dür. Daha ileri taşımak yine sizin gibi pırıl pırıl Anadolu irfanı ile bezenmiş olan, Seyyid Burhanettin hazretlerin, Hunat Hatunların, Gevher Nesibe Sultanların, Mimar Sinanların torunları olarak sizin gibi Anadolu evlatlarının üzerine kademe kademe ekleyeceği şekliyle daha güzel noktalara taşıyacak. Bizim gencimiz, bizim geleceğimiz olan siz yavrularımız fırsat verilince uzaya da gidiyor, uydusunu da havaya atıyor, İHA’sını da, SİHA’sını da, TGC gemisini de, tankını da tüfeğini de üretiyor.”

Kayseri’yi müzeleri ile kütüphaneleri ile donatılan bir şehir yaptıklarını ifade eden Başkan Büyükkılıç, “Teknolojiyi önemseyen ve Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün deyimiyle çağdaş uygarlığın düzeyine, hatta daha yukarılarına taşımanın görevleri olduğunu söyleyerek, “Biz Selçukluyuz, biz Osmanlıyız, biz Cumhuriyetiz. İyi ki varsınız, sizleri seviyoruz” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin KAYMEK’in ücretsiz kurslarına da davet eden Başkan Büyükkılıç’ın konuşması öğrenciler tarafından alkışlarla destek verildi.

Daha sonra Sümer Fen Lisesi’ne geçen Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, burada da öğrencilerin sevgi ve ilgisi ile karşılaştı.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.