DOLAR 32,5042 0.26%
EURO 34,5830 0.2%
ALTIN 2.497,630,60
BITCOIN 2036838-1,26%
Kayseri
23°

PARÇALI BULUTLU

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
SURİYELİLERE OTOBÜS TEKLİFİ

SURİYELİLERE OTOBÜS TEKLİFİ

ABONE OL
Ocak 10, 2023 10:02
SURİYELİLERE OTOBÜS TEKLİFİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

: “Mülteciler gitmek isterse sınıra kadar 5 otobüs verebilirim”

KAYSERİ (1HA- ÖZEL)- Kayseri Büyükşehir Belediyesi 2023 Yılı Ocak Ayı Meclis Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan İYİ Parti Grup Başkanvekili Kazım Yücel “Mültecilerimiz ülkelerine gitmek istiyorlarsa, şahsım adına hangi gün ne zaman derseniz 5 otobüs verebilirim” dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi 2023 Yılı Ocak Ayı Meclis Toplantısı, Başkan Memduh Büyükkılıç başkanlığında yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen 62 gündem maddesi meclis üyelerince karara bağlandı.

Toplantı sonrası konuşan İYİ Parti Grup Başkanvekili Kazım Yücel, “Kobilerle ilgili şu anda mültecilere yönelik bir destekten bahsediliyor. Geçen hafta bu konuyla ilgili, bir açıklama yapmıştım. KOSGEB, ‘Eğer mültecileri çalıştıracaksanız ayın 27’sine kadar müracaat edin kobi desteği vereceğiz’ diyor. Hani mültecileri davul zurnayla gönderecektiniz? Mültecilerin burada kalması için bir de destek vereceksiniz, kredi vereceksiniz ifadesi üzerine dün ben İstanbul Belediyeleri Göç İdarelerinin bir belediyenin sınıra kadar 2 otobüsle gitmelerine vesile olacaklarını duydum. Ben de İYİ Parti ailesinin bir ferdi olarak Büyükşehir Belediyesinde bunu gündeme getirdim” ifadelerini kullandı.

‘KAYSERİ HALKININ DA YORULDUĞUNU BİLİYORUZ’

Mülteciler hakkında “Şehrimizin neredeyse yüzde 10’una yakın mülteci var, artık bunu saklamıyoruz” diyen Yücel bu durumdan Kayseri halkının yorulduğunu söyledi. Sanayicinin kısmi bir memnuniyeti olduğunu belirten Yücel, “Gençlerimizin de zorlandığı bir durum var. Dolayısıyla mültecilerimiz ülkelerine gitmek istiyorlarsa, şahsım adına hangi gün ne zaman derseniz 5 otobüs de ben verebilirim. Belediye Başkanımız “Biz herkese ev sahipliği yaparız, misafir ederiz” derken gerçek niyetini ortaya koydular. Yani hükümetin tepesindeki yetkili bir noktadan işaret gelmediği sürece bu ifadeleri kullanmalarını ben yadsımıyorum. Bir dönemde Belediye Başkanımız “Sınırlara kadar otobüs göndereceğiz, Avrupa’ya göndereceğiz, Ülkemizden çıkışlarını sağlayacağız. Onun için belediyemiz otobüs veriyor” demişti. Onun için tam kendi iradelerinde konuşmuyorlar. Biz halkın içerisinde yaşıyoruz. Halkın dertlerini dinliyoruz ve mültecideki karşılığını görüyoruz. Mültecilerin de ülkemizdeki sıkıntılarını görüyoruz. Ülkelerine gitmeleri için her türlü programda şahsım adına 5 otobüsü karşılamaya hazırım” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.