Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın Danışmanı Buseyna Şaban tarafından Türkiye’ye tehdit açıklaması yapıldı. İdlib’de ki Türk gözlem noktalarını vurabilecekleri tehtidinde bulunan Suriye Rejimi, Türkiye'nin son dönemdeki eylemleriyle militanlara silah tedarik ettiğini kanıtladığını ileri sürdü.
“Türkiye, Astana görüşmelerinde varılan mutabakatları yerine getirmedi ve gözlem noktalarını silah transfer tesislerine ve Suriye toprakları işgal noktalarına dönüştürdü” diyen Şaban, Türk gözlem noktaları ve El Nusra Cephesi'nin silah alışverişi yaptığını ve Suriyelilere karşı suç işlediğini savundu.
Şaban, “Murik köyündeki Türk gözlem noktası kuşatma altında. Suriye ordusu, Türk gözlem noktalarını ve militanları imha edebilir” tehdidinde bulundu.
kamupersoneli.net
GÜNDEM
1 gün önceEKONOMİ
3 gün önceGÜNDEM
21 gün önceASAYİŞ
24 Eylül 2023UNCATEGORİZED
24 Eylül 2023GÜNDEM
24 Eylül 2023GÜNDEM
24 Eylül 2023Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.