DOLAR 32,3304 0.24%
EURO 35,0604 -0.22%
ALTIN 2.282,190,22
BITCOIN %
Kayseri
11°

AÇIK

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X
“SEVDANIZI EYLEMLERİNİZE YANSITIRSANIZ, BAŞARI KAÇINILMAZ OLUR”

“SEVDANIZI EYLEMLERİNİZE YANSITIRSANIZ, BAŞARI KAÇINILMAZ OLUR”

“Derdimiz Hizmet, Sevdamız Battalgazi” düsturuyla çalışmalarını sürdüren Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder sevdayla hizmet edildiği zaman şehre neler kazandırılacağının simgesi olmuş durumda…

ABONE OL
Eylül 24, 2022 00:52
“SEVDANIZI EYLEMLERİNİZE YANSITIRSANIZ, BAŞARI KAÇINILMAZ OLUR”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tarihi ile gurur kaynağı olan ve her zaman kadim medeniyetlere ev sahipliği yapmış Battalgazi (Eski Malatya) yapılan yatırım ve hizmetlerle adından sıkça söz ettirmeyi başarıyor. İlçenin gelişimi ve değişimi dikkatlerden kaçmıyor. Tarihi eserleri, kültürü, tarih ile modern mimarinin iç içe oluşturduğu ahengi, şehirciliği, birbirinden güzel lezzetleri, sıcak kanlı ve samimi insanlarıyla medeniyetin beşiği Battalgazi hak ettiği değeri kazanma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Bu gelişim için uzun süredir çaba sarf eden birçok insan vardır ama önde ve öncü olmak zor iştir. Öncü olmak sevda ister, çalışma ister, emek ister… Tarihi böylesine köklü bir yaşam merkezinde öncü olmak çok şey ister. Sevdası uğruna birçok şeyden vazgeçmiş ve halkın büyük kesiminin beğenisini ve takdirini toplamış bir isim hizmetlerine yenisi eklemek için, omuzlarında ki yükü artırma pahasına şehrin eminliği için aday oldu ve  31 Mart Yerel seçimlerinde bir çok siyasetçinin hayalini bile kurmakta zorlandığı %70,26 gibi yüksek bir oy oranı ile belediye başkanı seçildi. Uzunca süre şehri için birçok alanda mücadele eden, siyasi sahnede başarılarından sıkça söz ettiren 17 yıl boyunca Ak Parti teşkilatlarında görev yapan ve 2012 yılından beri de Battalgazi İlçe Başkanlığı yapan Osman Güder bundan sonrada isminden sıkça söz ettireceğe benziyor.

Yaptığı çalışmalar, yatırımlar ve hizmetlerle dikkatleri üzerine çeken Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, elde ettiği oy oranının sırrını, izlediği başarılı politikanın detaylarını ve devam eden projelerini www.haberyenigundem.com a anlattı.

“Omuzlarımızda ki Sorumluluğun Vebaliyle Hareket Ediyoruz”

Her zaman Battalgazi’ye olan sevdasını dillendiren ve yaptıklarıyla bu sevdayı eyleme dönüştüren Başkan Güder, “Omuzlarımızda ki yük çok ağır ama biz milletimiz tarafından bize tevdi edilen görevin getirdiği sorumlulukların bilincindeyiz. 310 bin hemşerimizin hakkını gözeterek ilçemizi geleceğe taşıyacağız. Tarihi dokusu ve içinde barındırdığı doğal güzellikleri ile insanı büyüleyen Battalgazi’miz için gece gündüz demeden çalışıyoruz. “Derdimiz hizmet, sevdamız Battalgazi” diyerek yola çıktık ve ilçemizi beş yıllık süreçte çok daha iyi bir noktaya getireceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın.” dedi.

 “Aziz Milletimiz Kendine Hizmet Edeni Her Zaman Bağrına Basmıştır”

Yılların verdiği deneyim, çalışma, hizmet ve hemşerileri ile aralarında oluşan samimi bağın seçim sonuçlarına da yansıdığını ifade eden Başkan Güder, “17 yıldır, Ak Parti il teşkilatı ve ilçe teşkilatında çeşitli görevlerde bulundum. Bu görevlerle birçok alanda tecrübe edindim. Bu süreç zarfında 15 seçim yaşadık ve 31 Mart seçimleri 16. Seçimdi. Seçim döneminde nasıl bir strateji izlenmeli, kiminle, nerde ve nasıl yola devam edilmeli öncelikle bunu belirledik. Adaylığımız belirlendikten sonra bizim şiarımız 17 yılda ülkemizi her alanda kalkındıran Ak Partimizin oyunu nasıl artırabiliriz? düşüncesiydi. Her zaman olduğu gibi seçim çalışmalarında da hemşerilerimizle birebir temas halindeydik. Gece gündüz demedik çalınmadık kapı, sıkılmadık el bırakmadık. Hemşerilerimizle eskiden beri devam eden birlikteliğimiz ve ortak yönlerimiz var. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadesi ile ‘Biz bu Millete Hizmetkâr Olmaya Geldik.’ diyerek çalışmalarımızı sürdürdük. Şu gerçek unutulmamalıdır ki hizmet etmekten geri durmaz ve insanların derdini dert edinirseniz bu millet sizi her zaman bağrına basar. Biz seçim çalışmalarımız da olduğu gibi bundan sonra da yapamayacağımız hiç bir şeyin sözünü vermeyeceğiz. Tek amacımız ilçemize ve hemşerilerimize hizmet etmek. Şu anda 5 yıl gibi görünen hizmet süremizde eylemlerimizi ve söylemlerimizi aynı eksende tutarak çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz. Battalgazi halkı vicdanının sesini dinledi ve bu sürecin sonunda yanılmadıklarını hep beraber göreceğiz. Başta Battalgazili hemşerilerimiz olmak üzere göstermiş oldukları teveccühten dolayı Sayın Cumhurbaşkanımıza, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcılarımıza, İl teşkilatımıza, İlçe teşkilatımıza ve A-Z ye emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

“Ak Parti, Sadece Siyasi Bir Parti Değil, Milli Bir Harekettir”

Ak Parti hareketinin milli bir hareket olduğunun altını çizen Belediye Başkanı Güder, adaletli ve çalışkan bir partiden belediye başkanı seçilmek büyük bir gurur vesilesi olduğunu ifade ederek, “Ak Parti düşüncesinin toplumun tüm kesimlerini kapsadığının, kimseyi ayrıştırmadığının ve Türkiye’de kalıcı bir hareket olması gerektiğinin bilincindeyiz. Genel olarak Ak Parti’nin felsefi düşüncesi herkese eşit davranmak ve insanlar üzerinde adaletli olmaktır. Bizlerde bir konuda karar verirken hep bunu göz önünde bulunuyoruz.” dedi.

“Seçimlerden Sonra Çok Cimri Oldun Diyorlar”

Göreve başladıktan sonra Belediye bütçesini kullanırken dikkatli davranan gereksiz harcamalardan kaçındığını belirten Başkan Güder “Arkadaşlarım bana sen çok cimri oldun diyorlar.” dedi.  Başkan Güder, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Sabah göreve geldiğim zaman 1 bardak çay içiyorum. Daha sonra acaba ikinci çayı içmem gerekiyor mu diye düşünüyorum. Masamızdaki Kâğıda not alırken bu kâğıdı dikkatli kullanmam gerekiyor diye düşünüyorum. Çünkü 310 bin kişinin hakkı altındayız. İnsanların vebalini düşünerek hareket etmemiz gerektiğinin bilincindeyiz. Biz bu görevi layıkıyla yaparak hayırla yâd edilmek istiyoruz.”

“Tarih İle Modern Yaşamı Harmanlayarak Battalgazimizi Geleceğe Taşıyacağız”

Battalgazi’nin yaşam kalitesini yükseltme hedefi doğrultusunda planlı bir şekilde çalışmalarını yürüten Başkan Güder, vizyon projelerle modern bir Battalgazi’yi tarihi dokusu ile birleştirerek ziyaret edilen, merak uyandıran bir ilçe haline getireceğe benziyor. Battalgazi’nin marka değerini artırmak için başlanan çalışmaların devam ettiğinin altını çizen Başkan Güder,  verdikleri sözleri yerine getirebilmek için gece gündüz çalışacaklarını dile getiriyor.

“Bize emanet Edilen Kutsal Tarihimizi Geleceğe Taşıyacağız”

Tarih kokan Battalgazi’nin tarihine sahip çıkacaklarının altını çizen Başkan Güder, önceliklerinin bu tarihi tüm dünyaya duyurmak ve gelecek nesillere sağlıklı bir tarih ve kültür bırakmak olduğunu belirtti. Başkan Güder, “Her bölgesi tarih kokan ilçede yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. “İlçemizde sayısız tarihi eserlerimiz yer alıyor. 5000 bin yıllık tarihi ile ilklere konu olmuş, günümüz medeniyetinin başlangıç noktası olarak değerlendirilen Aslantepe höyüğü dünyanın ortak mirasıdır. Aslantepe Höyüğü Dünya Ortak Mirası Geçici Listesine alındı.  Biz kalıcı listeye alınmasını istiyoruz. Bunun için çalışmalarımız devam ediyor. İlk medeniyetlerin kurulduğu yerlerden bir tanesi olan Aslantepe Höyüğü’nün bölge turizmine büyük katkısı olacak. Bize emanet edilen tarihimizi ve kültürümüzü yaşatmamız lazım. Bu emaneti bizden sonraki kuşaklara aktarmak için çalışacağız. Bir millet tarihi ve kültürü ile vardır. Eski Malatya’da 1100- 1200 yıl önce kullanılan 2 tane üniversitemiz var. Şuan onun için projeler ürettik. Onları da hayta geçirip orayı da ayağa kaldıracağız. 800 yıllık Ulu Cami, Kervansaray, Surlarımı, Türbelerimiz, Hamamlarımız Mescitlerimiz ve saymakla bitiremeyeceğimiz tarihi eserlerimiz var. Tarihimizi ayağa kaldırarak Battalgazimizi tarihin ve kültürün yaşatıldığı bir ilçe haline getirmek için var gücümüzle çalışacağız. Aynı zamanda Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a ilçemize verdikleri destekten ve katkılardan dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

“Şer Cephesine Karşı Dimdik Ayakta Durduk”

15 Temmuz hain darbe girişimi hakkında da kısa bir açıklama yapan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “15 temmuz hain darbe girişiminin etkilerini Malatya’da çok derinden yaşadık. Hain kalkışma karşısında halkımız muhteşem bir direniş sergiledi. Birçok vatansever, askerimiz ve polisimiz şehit oldu. Ülkeyi devleti sahiplenme adına gözlerini kırpmadan şehit oldular. Biz şuanda şehitlerimizi şahadeti üzerine rahat içerisinde oturuyoruz. Birçok bedel ödedik. Ülkemiz birçok sorun ve sıkıntıya maruz kaldı. Ama şer cephesine karşı dimdik ayakta kalmayı başardık. İnşallah bu tür girişimler bir daha olmaz.  Allah o günleri bir daha yaşatmasın. Eğer öyle bir günü bir daha yaşarsak bu vatan için canımız seve seve feda olsun.” ifadelerini kullandı.

 

 

 

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.