DOLAR 32,3617 0.13%
EURO 34,9782 -0.31%
ALTIN 2.324,180,22
BITCOIN 22818871,33%
Kayseri
14°

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X

Sancaktepeliler çözüm bekliyor

40 yıldır tapuları alınamayan ve 8 yıldır kentsel dönüşüm çalışmalarının başlayamadığı Sancak tepe Mahallesi'nde, sorunlar çözüm bekliyor.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 16:44
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçtiğimiz günlerde Sancaktepe Mahallesi’nin 40 yıldır çözülemeyen tapu sorununu, “40 yıllık soruna Büyükkılıç el attı!” başlığı ile duyurmuştuk. Ancak mahalle sakinleri, Büyükşehir Belediyesi tarafından kendilerine verilen sözlerin tutulmadığını iddia etti. 31 aralıkta sona erecek imar affına kadar verilen sözlerin tutulmasını bekleyen mahalle sakinleri, “İmar affından faydalanamazsak elimizden evlerimizi alacaklar, bizi oyalıyorlar” diyor.

Mahalle sakini Ferhat Uludaşdemir; evlerinin tapusu almak için zamanın daraldığını savunarak, “31 aralığa kadar imara açılmış olan yerlerin satışı için satış teklifinde bulunulacak. Yani on ikinci ayın otuz birine kadar biz Çevre Şehircilik Bakanlığına gidip diyeceğiz ki arkadaş bizim oturduğumuz yerlerin biz tapusunu almak istiyoruz. Bunun içinde 18. maddenin iptal edilip yeniden projenin çizilmesi lazım. Birkaç prosedür daha var. Bizle İmar AŞ’de Ali Süslü Bey ile konuştuğumuzda bizlere geçen çarşamba bu projenin kadastroya gönderileceğini söyledi. Ama göndermediler” ifadelerinde bulundu. 

Çözüm beklediklerini belirten Ferhat Uludaşdemir, “Bizler evlerimiz elimizden alınmasın istiyoruz. Memduh Başkan bizlere söz verdiği gibi mahalleye gelsin, birinci ağızdan bizleri bilgilendirsin istiyoruz. Bizler belediyeden yetkiliyle görüştüğümüzde sizin iş t 3-4 aya kalmaz tamamlanır dediler. Bizde nasıl olur bizim sadece 3 ayımız kaldı, ondan önce tamamlanması lazım dediğimizde; bizler başlarından savar gibi tamam iki aya hallederiz diyorlar. Ancak bizlere bu söylenenler inandırıcı gelmiyor. Aynı olaylar 2 yıl önce de oldu. Bizler çözüm bekliyoruz” diye konuştu.

“Her sabah korkuyla uyanıyoruz”

Mahalle Sakini Ferhat Uludaşdemir de 40 yıldır tapularını almaya çalıştıklarını belirterek, yaşadıkları korkuyu şu şekilde anlattı:

“Babam 40 yıl uğraştı alamadı. Şimdi de ben uğraşıyorum alamıyorum tapuyu. Benden sonra çocuklarım mı uğraşsın? 20 yıldır ben uğraşıyorum. Mahallede metrekaresine bin lira isteyecekler söylentisi vardı. Benim 4 yüz metre kare arsam var. 4 yüz bin lirayı nasıl ödeyeyim. Bizim mahallemizdeki herkes dar gelirli, asgari ücret ile çalışan insanlar. Bir diğer söylenti de bizim mahallemizin zenginlere peşkeş çekileceği yönündeydi. Bizleri sokağa atacaklardı. Rahat değiliz biz mahalleli olarak, her sabah kapımda kepçeyle uyanma korkusu var.”

“Kimsenin gözünden yaş akıtmam”

Daha önce Memduh Büyükkılıç ile görüşmede; yaşadıkları tüm sıkıntıları anlattıklarını söyleyen Muhtar Özcan, Başkan Büyükkılıç’ın kendilerine söylediklerini Anadolu Haber’e şu şeklide anlattı:

“Memduh Başkan bizlere garanti verdi. Öncelikle zenginlere satılıp da insanların sokağa atılacak lafı külliyen yalan dedi. Sonrasında; asla ve asla biz buna müsaade etmeyiz dedi. Biz daha önce hiçbir vatandaşımızı mağdur etmedik. Mahallede bulunan askeri alanın bir kısmı şehir dışına taşınacak. O bölgeye de okul yapılacak. Evi yola ve okula giden 15 konut sahibini TOKİ’lerden birine yerleştireceğiz.  Kimsenin gözünün yaşını akıtmam, kimseyi de sokağa atmam. Projeyi tamamlayalım Çevre Şehircilik İl Müdürü ile birlikte mahallenizi ziyaret edeceğiz. Geri kalanların arsalarının da yaklaşık yüzde 45’ini devlet alıyor; yoldur, yeşil alandır o ihtiyaçlar için. Geri kalan yüzde 55’de şahsın oluyor. Yüzde 55 aşağı yukarı 250 metrekareye tekabül eder.  Bu arsa ile de bir müteahhit ile anlaşacaksınız. Arsaların tapu masrafı da çok cüzi miktarlarda, vatandaşın ödeyeceği gibi tahsil edilecek. Böylelikle buradaki imarı çizilmiş olan araziler tescillenecek. Tescillendikten sonra Çevre Şehircilik Bakanlığına gönderilecek dedi” diyerek 40 yıldır çözülemeyen tapu sorununu Büyükkılıç’ın çözeceğini söyledi.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.