• Haberler
  • Güncel
  • Saadet Partisi kadın Kolları'ndan Çocuk hakları etkinliği

Saadet Partisi kadın Kolları'ndan Çocuk hakları etkinliği

Saadet Partisi Kadın Kolları, Kayseri'de çocuk hakları için farkındalık etkinliği düzenledi.

Saadet Partisi Kayseri Kadın Kolları’ndan Çocuk Hakları İçin Anlamlı Çalışma

Saadet Partisi Kayseri Kadın Kolları, çocuk haklarına dikkat çekmek amacıyla kentte farkındalık etkinliği düzenledi. Etkinlik kapsamında, kent merkezinin işlek noktalarına kurulan stantta vatandaşlara bilgilendirici broşürler dağıtıldı.

Basın açıklamasını Kadın Kolları Başkanı Şehadet Özçelik okudu. Özçelik, Türkiye’de 22 milyondan fazla çocuğun bulunduğunu hatırlatarak, yoksulluk, eğitimden mahrumiyet, istismar, şiddet ve bağımlılık gibi sorunlarla karşı karşıya olduklarını vurguladı. Özçelik, “Türkiye’de her üç çocuktan biri yoksulluk sınırının altında yaşıyor. On binlerce çocuğumuz okula hiç başlayamıyor, başlayanların önemli bir kısmı ise eğitim hayatını tamamlayamıyor. Çocuklarımızın güvenli bir ortamda büyüme hakkı ellerinden alınıyor” dedi.

Saadet Partisi olarak çocuk işçiliği, istismar, bağımlılık ve yoksullukla mücadelede çözüm üreteceklerini belirten Özçelik, şunları söyledi: “Eğitimde fırsat eşitliğini sağlayacağız, çocuk yoksulluğunu ortadan kaldıracağız. Çocuk işçiliğini bitirecek, istismara karşı caydırıcı yasaları hayata geçireceğiz. Her çocuğa eşit sağlık ve beslenme hizmeti ulaştıracağız. Engelli ve göçmen çocukların haklarını garanti altına alacağız. Kayıp çocuklar için şeffaf ve etkili bir sistem kuracağız.”

Özçelik ayrıca, “Hiçbir çocuk işlenen suçların mağduru olmayacak, hiçbir çocuk da suça itilmiş bir birey haline gelmeyecek” diyerek kararlılık mesajı verdi.

Kadın Kolları, “Sesimiz, Sözümüz, Umudumuz Var” sloganıyla başlattıkları kampanyanın bir ay boyunca süreceğini ve her hafta Kayseri’nin farklı noktalarında vatandaşlarla buluşacaklarını duyurdu. Özçelik, “Çocuğun güvence altında olmadığı bir ülkede, hiçbirimizin geleceği güvence altında değildir” ifadeleriyle çocuk haklarının korunmasının toplumsal sorumluluk olduğunu vurguladı.

Saadet Partisi Kayseri Kadın Kolları, önümüzdeki süreçte farklı konu başlıklarıyla saha çalışmalarına devam edecek.

Haber Yeni Gündem - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme