Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçlarının ardından öğrencilere tanınan tercih hakkı süresi de sona erdi. Bunun yanı sıra Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) sınav ücretleriyle ve gelir giderlerine ilişkin milletvekillerinin sorularını yanıtladı.
Konu ile ilgili olarak Bakan Selçuk açıklamalarında ÖSYM tarafından gerçekleştirilen sınavlara ilişkin soruların hazırlanması, basımı, sınav güvenliği ve organizasyonu için yapılan harcamaların yine sınav görevlilerinin ücretleri ve diğer harcamaların, sınav ücretlerinden karşılandığı, merkezi bütçeden herhangi bir ödenek ayrılmadığını ifade etti.
Ayrıca Bakan Selçuk söz konusu açıklamalarında ÖSYM tarafından gerçekleştirilen KPSS, TUS, YDS, DGS ve YKS gibi sınavlarda 1 milyon 300 bin kişinin görev yaptığını ve sınavlara ise yılda ortalama 10 milyon adayın girdiğini kaydetti.
ÖSYM KAR ETMİYOR
Uygulanan sınavlarda toplam aday sayısının yüzde 60'ını oluşturan YSK sınavı ücretlerinin 4 yıldan beri artırılmadığını, diğer sınav ücretlerinde ise yüzde 15 civarında artış yapıldığını söyleyen Bakan Selçuk, adaylardan tahsil edilen başvuru ücretlerinin ÖSYM'nin bütçesini oluşturduğunu, ÖSYM'nin tüm giderlerinin de adaylardan tahsil edilen sınav ücretlerinden karşılandığını vurguladı.
Sabah Gazetesinden Evrin Güvendik'in aktardıklarına göre ÖSYM 2018 yılında 113 milyon kar elde ettiği iddiasının tamamen gerçek dışı olduğunu ifade eden Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk sınav başvuru ücretlerinden 115 milyon 453 bin 625 lira KDV çıkarıldıktan sonra ÖSYM'nin herhangi bir kar elde etmediğinin anlaşılacağını vurguladı.
kamupersoneli.net
GÜNDEM
2 gün önceGÜNDEM
5 gün önceEKONOMİ
7 gün önceGÜNDEM
25 gün önceASAYİŞ
28 Eylül 2023UNCATEGORİZED
28 Eylül 2023GÜNDEM
28 Eylül 2023Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.