DOLAR 32,5183 0.19%
EURO 34,5822 0.07%
ALTIN 2.492,610,27
BITCOIN %
Kayseri
23°

PARÇALI BULUTLU

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

Öldürülen Kimsesiz’in Yakınları Konuştu

KAYSERİ, (BGC)- Kayseri'de Suriye uyruklu Ebu Muhammed C. tarafından öldürülen Ercan Kimsesiz'in akrabaları İlhami ve Sürmani Kimsesiz, yaşanan olayla ilgili konuşarak, üzgün ve kızgın olduklarını belirtip, olayın şüphelinin iddia ettiği gibi 'namus meselesi' olmadığını söylediler.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 08:22
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cinayet, dün Melikgazi ilçesi Selçuklu Mahallesi Baldöktü Caddesi üzerinde meydana gelmişti. İddiaya göre Ercan Kimsesiz, otomobilinde Suriye uyruklu Ebu Muhammed C. ile tartıştı ve Ebu Muhammed C., Ercan Kimsesiz’i bıçakladı. Ercan Kimsesiz, hastanede hayatını kaybederken, Ebu Muhammed C. ise saklandığı evde yakalandı. Katil zanlısı, polisteki ilk ifadesinde “Ercan Kimsesiz’in bir yakınımla ilişkisi vardı. Kendisini uyarmak için yanına gittim. Araçta tartışınca da bıçakladım. Cinayeti namusum nedeniyle işledim” dediği öğrenildi.

Hayatını kaybeden Ercan Kimsesiz’in akrabası Sürmani Kimsesiz, yaşanan olayla ilgili açıklama yaptı. Üzgün ve kızgın olduklarını ifade eden Kimsesiz, ‘namus cinayeti’ iddiasını da yalanladı. Kimsesiz, “Yaşanmaması gereken bir olaydı. Medyada kullanılan ‘namus meselesi’ ifadesi bizi ikinci kez yıktı. Rahmetli olan kardeşimiz evli ve iki çocuk babasıydı. Olayla ilgili bilgimiz olmamakla beraber sadece şahsın kardeşimizin evinde kiracısı olduğunu, iki ay kadar önce evini boşalttığını öğrendik. Aralarında alacak verecek meselesi mi, yoksa farklı bir olayın mı olduğunu bilmiyoruz. Biz de öğrenmek istiyoruz. Ölen ve öldürenin Allah’la arasındaki bir davadır. Bu haberin gerçeklik payının olduğuna inanmıyorum. Böyle haberlerin çıkması bizi üzdü. Ne aile yapımıza, ne de yaşam tarzımıza uygun değildir.” dedi.

Olayla ilgili kamuoyu tarafından yapılan yorumların kendilerini üzdüğünü söyleyen Kimsesiz, “Birçok yorumlar okuyoruz ve üzülüyoruz. İnsanların dışarıdan bilinçsizce kullandığı kelimeler bizi üzüyor. Kayseri emniyetine teşekkür ediyorum. Çok hızlı bir şekilde çalışıldı ve şahıs yakalandı. Yargı süreci devam edecek. Bizler de öğreneceğiz” ifadelerini kullandı.

“ŞÜPHELİNİN İFADESİ İNANDIRICI GELMİYOR”

Medya ve basında yaşanan olayla ilgili çıkan ifadelerin yanlış olduğunu dile getiren Sürmani Kimsesiz, “Kiracı – ev sahibi ilişkileri çok önceden bitmişti. Neden bu olayı bu kadar sürdürdüğü bana inandırıcı gelmiyor. ‘Yakınım’ diyor; eşim, kızım, bacım vs. demiyor. Bu kelimeyle ‘namus davası’ diye haber yapılmasından dolayı üzgünüz ve kızgınız” diye konuştu.

Sürmani Kimsesiz, hiç kimsenin bu olayı Türk ve Suriyeli düşmanlığına sokmasını istemediklerini de sözlerine ekledi.

“KENDİ ACIMIZA DÜŞTÜK, SUÇLU VEYA SUÇSUZ ARAMIYORUZ”

Öldürülen Ercan Kimsesiz’in bir diğer akrabası İlhami Kimsesiz ise, “Bir can kaybımız var. Abimin dediği sözlere birebir katılıyorum. Bizler zaten acımızı sinemize çektik, olayı emniyet teşkilatımıza sunduk ve onlar da çözdüler. Bizler de olaya vakıf değiliz. Suçlu veya suçsuz aramıyoruz. Kendi acımıza düştük. Gelecek açıklamaları bekliyoruz ve biz de merakla bekliyoruz” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.