Öğrenci dostu Büyükşehir, Üniversitelilerden tam not aldı
Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin üniversite öğrencilerine sunduğu rehberlik ve danışmanlık hizmeti, öğrenciler tarafından büyük beğeni topladı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, kente yükseköğrenim için gelen üniversite öğrencilerini, “Üniversite öğrencilerimiz, genç dostu Kayseri’ye hoş geldiniz” stant uygulamasıyla karşılayarak rehberlik ve danışmanlık hizmeti sunuyor. Bu uygulama, öğrencilere sunduğu kapsamlı bilgiler ve desteklerle takdir topluyor.
Büyükşehir Belediyesi, şehir dışından gelen öğrencileri otogar, Cumhuriyet Meydanı, yurtlar bölgesi ve üniversite kampüslerinde kurduğu stantlarla karşılıyor. 09.00-17.00 saatleri arasında hizmet veren stantlarda, Kayseri’nin sunduğu ulaşım destek hizmetleri, KAYMEK kursları, KAYTUR indirimleri, Spor A.Ş. faaliyetleri ve kütüphane ile konservatuvar olanakları öğrencilerle paylaşılıyor. Öğrenciler, şehirde karşılaştıkları ilk günlerde rehberlik ve danışmanlık hizmeti sayesinde günlük yaşamlarını kolaylaştırabiliyor ve şehir hakkında bilgi sahibi olabiliyor.
Erciyes Üniversitesi Uçak Mühendisliği birinci sınıf öğrencisi Kerem Özipek, hizmetten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Henüz şehre geleli 2-3 gün oldu. Stant sayesinde birçok konuda bilgi aldık, çamaşırhane ve ücretsiz dil kursları gibi hizmetler bizim için çok faydalı. Şehir güzel, yollar geniş ve ulaşım rahat. Tramvay ve otobüs hatları sık geçiyor, bu çok yardımcı oluyor. Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.
Bir diğer öğrenci Enes Aydoğdu ise, “Bu hizmet sayesinde öğrenci şehri olarak Kayseri’yi daha iyi tanıma imkânı buldum. Belediyemizin çalışmaları takdire şayan” dedi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı’ndan Halkla İlişkiler Şube Müdürü Ayten Özsoy, “Bu hizmeti 5 yıldır sürdürmekteyiz. Öğrencilerimize belediyemizin sunduğu imkânları tanıtıyor, KAYMEK kurslarından, ücretsiz çamaşırhanelerden ve mobil uygulamalardan yararlanmalarını sağlıyoruz. Öğrencilerimizin kendilerini evlerinde gibi hissetmeleri için yanlarındayız” diye konuştu.
KAYMEK eğitmeni Ahmet Enes Bayyurt ise, “Kurslarımız tamamen ücretsiz. Öğrencilerimiz www.kaymekonline.com
adresinden kayıt olup eğitimlere katılabilirler” dedi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin üniversite öğrencilerine yönelik ücretsiz rehberlik ve danışmanlık hizmeti, 26 Eylül 2025 tarihine kadar devam edecek.