DOLAR 32,3385 0.23%
EURO 35,1063 -0.16%
ALTIN 2.307,701,34
BITCOIN 22855212,78%
Kayseri
18°

PARÇALI BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
O Parayı Geri Alabilirsiniz!

O Parayı Geri Alabilirsiniz!

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, Bankalar tarafından vatandaştan alınan ekspertiz parasının geri alınabileceğini açıkladı. Bugüne kadar binlerce vatandaş bankalara bu ücreti ödeyerek kredi vb. işlemlerini gerçekleştiriyordu. Şahin’in açıklamaları sonrasında vatandaşların bankalardan istekte bulunması bekleniyor.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 03:10
O Parayı Geri Alabilirsiniz!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) tarafından bankaların ipotek ve ekspertiz ücretini vatandaşlardan almasının kanuni olarak yasalaştığını fakat usulsüzlük yapıldığını belirten Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, vatandaşları uyardı.

NORMALDE FATURA VATANDAŞA KESİLMELİ

“Normalde bir şeyin bedeli ödendiğinde faturası o kişi adına kesilir.” Diyen Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, “Fatura kişiye tanzim edilirse tüketici bunu öder ancak ekspertiz konusunda firmalar faturayı bankalara kesiyor, banka da bunun ücretini tüketiciden alıyor. Bu yanlış bir uygulamadır. Bankaların bu ücreti tüketiciden talep edebilmesi için fatura o kişinin adına kesilmek zorundadır. Aksi takdirde tüketici, hakem heyetlerine ve tüketici mahkemelerine başvurarak ekspertiz ücretini rahatlıkla geri alabilir.”  İfadelerini kullandı.

PARANIZI GERİ ALABİLİRSİNİZ!

 

Vatandaşların ödedikleri parayı iade alabileceğini belirten Şahin, “Tüketici, miktarı ne kadar olursa olsun bir ekspertiz ücreti ödemişse hakem heyetine giderek bunun iadesini talep edebilir. Miktarın yüksek olduğu durumlarda ise tüketici mahkemelerine başvurarak yine bu ücreti geri alabilir ancak bunun için faturanın tüketicinin adına kesilmemiş olması gerekiyor. Tüketici 'Bedelini ödemişsem bunun faturasını istiyorum.' deme hakkına sahip. Bankaların bu tür işlemleri yaparken 'Hizmeti tüketici adına aldım bu yüzden faturasını da tüketici adına kesiyorum.' demesi gerekiyor. Birçok banka ekspertiz ücretini geri ödemek durumunda kalıyor. Çünkü bunu ispat edemiyor. Örneğin bir tüketiciden 600 lira ekspertiz ücreti alınmış ve faturasını istediğimizde bunu ispat edemediği için ücreti ödemek zorunda kalıyor ancak fatura tüketici adına kesilirse böyle durumlarla da karşılaşmamış olacağız.” dedi.

https://www.kamupersoneli.net/

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.