DOLAR 32,5889 0.47%
EURO 35,4678 0.24%
ALTIN 2.328,830,40
BITCOIN 23015272,61%
Kayseri
18°

PARÇALI BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Nuri Pakdil’i Anlattılar

Nuri Pakdil’i Anlattılar

Büyükşehir Belediyesi 6. Kitap ve Kültür Fuarı kapsamında Kahramanmaraşlı fikir insanı Nuri Pakdil anısına özel panel düzenledi. Panele yazarlar Arif Ay, İbrahim Demirci, Ali Karaçalı, Necip Evlice, Atıf Bedir ve Duran Boz konuşmacı olarak katıldılar.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 02:58
Nuri Pakdil’i Anlattılar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Büyükşehir Belediyesi 6. Kitap ve Kültür Fuarı kapsamında Kahramanmaraşlı fikir insanı Nuri Pakdil anısına özel panel düzenledi. Panele yazarlar Arif Ay, İbrahim Demirci, Ali Karaçalı, Necip Evlice, Atıf Bedir ve Duran Boz konuşmacı olarak katıldılar.

 

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi 6. Kitap ve Kültür Fuarı kapsamında geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Kahramanmaraşlı fikir insanı Nuri Pakdil anısına bir panel düzenledi.

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen panele yazarlar Arif Ay, İbrahim Demirci, Ali Karaçalı, Necip Evlice, Atıf Bedir ve Duran Boz konuşmacı olarak katıldılar.

 

Kahramanmaraş İçin Bir Değerdi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür, Spor ve Turizm Dairesi Başkanı Duran Doğan, Kahramanmaraş’ın bir değerini daha kaybettiğine dikkat çekerek; “Büyükşehir Belediyesi olarak ilerleyen zamanlarda Nuri Pakdil’le alakalı çok daha başka programlar da gerçekleştireceğiz. Bu arada Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör de bu programa katılmayı çok arzu ediyordu. Ancak şehir dışına bir taziye için gitmesi gerektiğinden katılamadı ve sizlere selamlarını iletti. Ben sözü daha fazla uzatmadan panelistlere bırakmak istiyorum. Katılımlarınızdan dolayı hepinize saygılar sunuyorum” dedi.

Açılış konuşmasının ardından Nuri Pakdil’in hayatının anlatıldığı bir slayt gösterimi gerçekleştirildi.

 

Dünya Çapında Bir Yazardı

Duran Boz’un modaratörlüğünde gerçekleşen panelde ilk konuşmayı Arif Ay yaptı. Arif Ay; “Bugün burada büyük sevdaların insanını, sadece Türkiye için değil dünya için de önemli ve mühim bir insanı konuşacağız. Dünya çapında bir yazardan konuşacağız. Çünkü o sadece Türk İnsanı için değil dünya insanı için yazdı” diye konuşarak ‘Edebiyat Dergisi’nin Çıkışı ve Ankara Günleri’ konusunu dile getirdi.

 

Üstad Takıntısı Yoktu Ağabey Derdik

Arif Ay’dan sonra söz alan Şair ve Yazar İbrahim Demirci Nuri Pakdil’in kendisine üstad denmesinden pek hoşlanmadığını daha çok ağabey denilmesini istediği ifade ederek: “Nuri Pakdil bizim ağabeyimizdi. Üstad kelimesini kendisine kullanılmasını pek sevmezdi. Bundan dolayı bizler kendisine ağabey derdik. Ben Nuri Pakdil ağabeyimizin ilk kitabı ile lise yıllarımda Batı Notları ile tanımıştım. Batı Notları kitabında çok kısa sürmüş bir Fransa Paris izlenimleri olmakla birlikte Türk Edebiyat Tarihinde belki de ilk kez Batı’ya aşağılık kompleksi duymaksızın bakan ve oraya ve onlara hayran olmak üzere değil, onları eleştirmek, insanlık, özgürlük, hak ve adalet gibi evrensel konularda onları sorgulamayı ve yaptıkları sömürgeci ve emperyalist uygulamalardan ötürü yargılamayı öne çıkaran bir yaklaşımı vardı” diye konuşarak Nuri Pakdil’de Ortadoğu ve Afrika Algısı ve Dil Öğrenmeye Teşvik” konusunu dile getirdi.

 

 

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.