DOLAR 32,3729 0.14%
EURO 35,0143 -0.2%
ALTIN 2.323,780,20
BITCOIN 2270686-0,31%
Kayseri
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
“Mülteci sorunu, diplomatik yollarla çözülebilir”

“Mülteci sorunu, diplomatik yollarla çözülebilir”

KAYSERİ (1HA – ÖZEL) – Gelecek Partisi Adalet Politikaları Başkanı Ali Aydın, mülteci sorununun uluslararası bir problem olduğuna işaret ederek, diplomatik yollarla çözülmesi gerektiğini söyledi. Mülteci sorunun hükümet tarafından, 2009-2014 yıllarında Dışişleri Bakanlığı yapan Ahmet Davutoğlu’na yüklenmesinin de doğru olmadığını vurguladı.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 16:13
“Mülteci sorunu, diplomatik yollarla çözülebilir”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’nin Cenevre Sözleşmesi gereği mültecileri kabul ettiğini anımsatan Gelecek Partisi Adalet Politikaları Başkanı Ali Aydın, mülteci probleminin Davutoğlu’na yüklenmesinin yanlış olduğunu vurguladı. Aydın, “Mülteci sorunu Türkiye’nin kendi şartlarından, kendi ihtiyaçlarından ya da zaruriyetlerinden kaynaklanmış bir olay değildir. Mülteci sorunu Suriye’nin kendi iç savaşından kaynaklanmış bir olaydır. Türkiye kendi başına burada bir savaş çıkarmadığı gibi kendi keyfince ya da kendi iyi niyeti çerçevesinde bu mültecileri de ülkeye kabul etmiş değildir. 1951 tarihli Cenevre sözleşmesi var. Bu sözleşmeye uygun yükümlülük çerçevesinde bu mültecileri Türkiye ve komşu ülkeler kabul etmek zorundadır. Türkiye de bu çerçevede mültecileri kabul etmiştir. Bu işin vebali Ahmet Davutoğlu’na yüklenmiştir. Hükümet iyi zamanlarda iyi olan şeyleri kendi hanesine yazdırmaya çalışıyor. Bir yerde sorun yaşadığında, aciz kaldığında sorumluluk makamından kaçabilmek içinde kendi dışındaki şahıslara yüklemeye çalışıyor. Burada da mülteciler konusunda sorumluluğu Ahmet Davutoğlu’na yüklemek suretiyle halka karşı aklanma gayreti içerisinde” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.