DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2081212-1,76%
Kayseri
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
MEMURUN HAKKI  MASADA NASIL ARANIR

MEMURUN HAKKI MASADA NASIL ARANIR

ABONE OL
Aralık 18, 2022 10:30
MEMURUN HAKKI  MASADA NASIL ARANIR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KAYSERİ (1HA) – Türk Büro Sen Genel Başkanı Türkeş Güney, 12 yıldır memurun haklarının yeteri kadar savunulmadığını söyledi. Güney, “Memurlar gelsin destek versin eğer yetkili olursak memurun hakkı hukuku masada nasıl aranır onu göstereceğiz” dedi.

Türk Büro Sen Genel Başkanı Türkeş Güney, KayseRadar ve Radyo Radar’dan canlı olarak yayınlanan ‘Konuşacaklarımız Var’ programına konuk oldu. Sunucu Salih Zeki Çetin’in sorularını cevaplayan Güney, Türk Kamu Sen’in bir sivil toplum kuruluşu, bir memur sendikası olduğunu söyledi. Devletiyle, milletiyle bölünmez bir bütünlüğü ilke edindiklerini vurgulayan Güney, “Hedefimiz iş, hizmet kolumuzda yetkili sendika olmak. Hizmet kolumuza bağlı sendikalar içerisinde yetki almaya en yakın 2’nci sendikayız. Bizim sendikamızda bir yükseliş var. Malum bir yetkili sendika var onlarda da bir düşüş var. Çünkü 12 senedir bir yıpranma var, memurun hakkını ve hukukunu yeteri kadar savunmadılar” şeklinde konuştu.

‘YÜZDELİK ZAMLAR YUKARIYA FAZLA, AŞAĞIYA DÜŞÜK YANSIR’

Göreve geldikleri günden beri sürekli promosyonlarla ilgili telefon aldıklarını söyleyen Güney, “Biz göreve geleli 9 ay oldu. 9 aydır hep promosyonlarla ilgili telefon aldık. Bu neyi gösteriyor, özellikle alt seviyede düşük maaş alan memurlarımız ciddi bir ekonomik sıkıntı içerisinde. Memurlar umudunu da bankaların 3 yılda bir verdiği veya vereceği banka promosyona bağlamış. Banka promosyonuna muhtaç hale getirilmiş. Bunun sebebi ise 13 senedir masada olan Memur Sen sendikası. Bunların toplu sözleşmeler masasında attıkları imzalar. Yüzde 2’ye, yüzde 3’e imza attılar. Bir dönem enflasyon farkı istemeyi unuttular. Bunlardan dolayı altla üst arasındaki makas açıldı. Yüzdelik zamlar yukarıya fazla, aşağıya düşük yansır. Özellikle alt kademe memurlarımızda ciddi sıkıntılar var. Biz göreve geldiğimiz günden beri hep bunu dillendiriyoruz. ‘Alt kademeye özel bir düzenleme yapın’ diyoruz. Yüzde 50’lik zamlarla bu makas daha da açılır. Ocak ayında memurlara zam yapılacak. Açıklanan enflasyon rakamları var ama bir de piyasada yaşanan enflasyon var. Bunlar birbirini çok tutmuyor. Biz de diyoruz ki; ‘Alt kademe memurlarının maaşlarına yüzde 50’lik zammın dışında taban aylıklarına seyyanen zam yapılsın.’ Sadece yüzdelik zam yaparsa sadece yukarıya yansıyacak, aşağıya yansımayacak. Alttaki memurun maaşı kadar üsttekine zam gelecek” ifadelerini kullandı.

‘MEMURUN HAKKI HUKUKU MASADA NASIL ARANIR ONU GÖSTERECEĞİZ’

Eğer yetkili olarak seçilecek olurlarsa memurun hakkı nasıl aranır onu göstereceklerini dile getiren Güney, “Memuru mali haklar olarak ilgilendiren ne varsa hepsinin yeri toplu sözleşmeler masasıdır. 2 yılda bir Ağustos ayından en fazla üyesi olan sendikalarla hükümet oturuyor, anlaşma yapıyor. 12-13 senedir de bunların yaptığı anlaşmalar ortada. Memurun da düştüğü durum… Biz diyoruz ki ‘Gelin masada bir değişiklik yapalım. Hangi sebepten hangi sendikaya üye olursanız saygı duyuyoruz. Biz bu yüzden illerimize şubeler kuruyoruz. Sebebi de şu hedef kitlemiz olan memurlara, çalışmalarımızı, memurun düştüğü durumu, sendikanın ne iş yaptığını anlatacağız. Bu yolla da memurlardan destek isteyeceğiz. Yetkiye en yakın sendika Türk Büro Sen. Memurlar gelsin destek versin eğer yetkili olursak memurun hakkı hukuku masada nasıl aranır onu göstereceğiz” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.