Melikgazi'de İlkbahar Ağaç Dikimiyle Karşılandı

Başkan Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, ilçeye 5000'in üzerinde çınar ağacı kazandıracak çalışmaları başlattı. 'Fidan değil ağaç dikiyoruz' diyerek doğaya ve yeşil alanlara kalıcı katkı sağlıyor.

Melikgazi Belediyesi, ilkbaharın gelişini ağaçlandırma çalışmalarıyla kutladı. “Çınarların Başkanı” olarak anılmak isteyen Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, ilçe genelinde başlatılan ağaç dikim çalışmalarına katıldı.

Başkan Palancıoğlu, “Fidan değil; ağaç dikiyoruz” sloganıyla 15 yaşındaki çınar ağaçlarını vinçle dikerek, ilçeye kalıcı yeşil alanlar kazandırdıklarını belirtti. Palancıoğlu, “Dikmiş olduğumuz çınar ağaçları 200-300 yıl burada kök salacak, hem insanlar hem doğa ondan istifade edecek. 5000’in üzerinde ağacı Melikgazi’ye kazandırıyoruz” dedi.

Ağaç dikimi çalışmalarının yanı sıra budama ve park yenileme çalışmalarının da sürdüğünü vurgulayan Palancıoğlu, “Budanan ağaç parçalarını geri dönüşüm tesisimize götürüyor ve tekrar değerlendiriyoruz. 2026 yılında da yoğun bir şekilde çalışmalarımıza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Melikgazi genelinde gerçekleştirilen çalışmalar, ilçeyi devasa yeşil alanlarla buluşturmayı ve yaşam kalitesini artırmayı hedefliyor.

WhatsApp İhbar Hattı
0533 235 81 25
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!
Haber Yeni Gündem - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme