DOLAR 32,3181 0.2%
EURO 35,1311 -0.01%
ALTIN 2.293,020,69
BITCOIN %
Kayseri
20°

AZ BULUTLU

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

X
KYK Kredi Borçları Silinecek Mi?

KYK Kredi Borçları Silinecek Mi?

Milyonlarca işsiz üniversite mezunu, KYK Kredi Borçlarının silinip silinmeyeceği konusunda merak içinde. Bugün Bakan Albayrak, KYK kredi borçları ile ilgili flaş açıklamalarda bulundu.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 03:44
KYK Kredi Borçları Silinecek Mi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milyonlarca işsiz üniversite mezunu, KYK Kredi Borçlarının silinip silinmeyeceği konusunda merak içinde. Bugün Bakan Albayrak, KYK kredi borçları ile ilgili flaş açıklamalarda bulundu. Herhangi bir işte çalışmayan ama KYK borcu olan kişilerin durumları hakkında çalışmalar yaptıklarını bildiren Berat Albayrak, KYK kredisi borcu olan işsiz kişilerin, iş bulana kadar borçlarının ertelenmesi konusunu gündeme taşıdı.

Devlet boş kasayı doldurmak için işsiz KYK kredisi borcu olanların banka hesaplarına e-haciz göndermişti. Bu durum karşısında hem işsiz olduğu için hem de icra takibi başlatıldığı için mağdur olan KYK kredi borçluları, ‘’iş bulabilsek zaten öderiz’’ diye isyan etmişlerdi. İşsiz KYK borçlularının sesine kulak veren Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, işsiz üniversitelilerin KYK kredi borcundan dolayı daha da mağdur olmamaları için, çalışma başlattıklarını söyledi.

Bakan Albayrak’ın bu açıklamalarından dolayı KYK kredi borçlarının silinip silinmeyeceği konusunda tartışmalar başladı. Ama hemen şunu belirtmeliyiz ki, Ankara kulislerinden alınan bilgilere göre KYK kredi borçları silinmeyecek ama KYK borcu olan kişiler, iş bulana kadar borçları ertelenecek. Peki, banka hesaplarına e-haciz gelenler ne yapacak?

 

Yine AKP tarafından alınan bilgilere göre bakanlığın, banka hesaplarına e-haciz gönderilen işsiz KYK kredi borçluların, hesaplarına gelen e-haciz uygulaması kaldırılacak… Önümüzde ki günlerde açıklama yapması beklenen Albayrak, konu hakkında detaylı bir bilgi vermesi bekleniyor.

 

www.kamupersoneli.net

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.