DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN %
Kayseri
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Koramaz Vadisi yakınlarına taş ocağı kurulması mahkemeden döndü

Koramaz Vadisi yakınlarına taş ocağı kurulması mahkemeden döndü

ABONE OL
Eylül 30, 2022 07:50
Koramaz Vadisi yakınlarına taş ocağı kurulması mahkemeden döndü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KAYSERİ (1HA)- Önemli turizm alanlarından Koramaz Vadisi yakınlarında açılması planlanan taş ocağı, mahkeme kararıyla durduruldu.

UNESCO tarafından geçici miras listesine alınan Kayseri’nin Melikgazi ilçesi sınırlarında yer alan Koramaz Vadisi, doğudan batıya doğru kıvrılarak uzayan ve yaklaşık 12 kilometre uzunluğa sahip olan bir deprem kırığı oluşumudur. Büyükşehir Belediyesi’nin girişimleriyle turizme açılan vadi, uzun süredir hemen yanı başına açılması planlanan taş ocağıyla gündemde. Kültepe Koramaz Derneği Üyesi Osman Özsoy ve mahalle halkının itirazı üzerine taş ocağının durumu mahkemeye taşınmıştı.

Açılan dava karara bağlandı. Mahkemeden dernek ve Subaşı mahallesi sakinlerinin lehine karar çıktı. Danıştay’a itiraz yolunu açık tutan mahkeme, açılması planlanan taş ocağının bölgeye zarar vereceği gerekçesiyle ‘taş ocağı madeni çalışmaları’nın iptaline karar verildi.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.