Kayseri Zabıtadan Kasım Ayında 214 yasal işlem
Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, şehir genelinde huzur, güvenlik ve düzeni sağlamak için Kasım ayında seyyar satıcıdan çevre kirliliğine kadar geniş kapsamlı denetimler gerçekleştirdi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, 2025 yılı Kasım ayında kent genelinde yürüttüğü denetimlerde toplam 214 yasal işlem uyguladı. Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç yönetiminde çalışmalarını sürdüren zabıta ekipleri, şehirde huzur, güvenlik, sağlık ve düzeni sağlamak amacıyla kapsamlı kontroller gerçekleştirdi.
Ay boyunca sürdürülen denetimlerde ekipler; seyyar satıcılar, ticari araçlar, marketler, dilencilik olayları ve çevre kirliliği gibi pek çok alanda etkin rol aldı. Bu kapsamda 47 seyyar satıcı, 38 servis ve ticari araç, 13 market ve 53 işgal denetimi yapıldı. Ayrıca 45 dilencilik vakasına müdahale edilirken, çevre kirliliğine yönelik 18 işlem gerçekleştirildi. Böylece Kasım ayındaki toplam yasal işlem sayısı 214’e ulaştı.
Zabıta Daire Başkanlığı, 7 karakol, 9 araç ve 75 personelle 7/24 esasıyla çalışmalarını sürdürüyor. Başkan Büyükkılıç’ın “kentin vitrini” olarak nitelendirdiği ekipler, vatandaşların güvenli, temiz ve düzenli bir şehir ortamında yaşamaları için titiz bir çalışma yürütüyor.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, altyapı ve hizmet yatırımlarının yanı sıra kent düzeni ve güvenliği konusunda ortaya koyduğu disiplinli çalışmayla da örnek belediyecilik anlayışını sürdürmeye devam ediyor.
Bakmadan Geçme