Kayseri Yeşilay'dan ilk mezunlar yeni hayatlarına adım attı
Kayseri Yeşilay Rehabilitasyon Merkezi, bağımlılıkla mücadelede yeni bir sayfa açarak ilk mezunlarını verdi. Üç danışan, tedavi süreçlerini başarıyla tamamlayarak hayata umutla adım attı.
KAYSERİ, 12 Kasım 2025 – Bağımlılıkla mücadelede örnek bir adım atan Kayseri Yeşilay Rehabilitasyon Merkezi, iyileşme yolculuğunu başarıyla tamamlayan ilk danışanlarını mezun etti. 12 Kasım’da gerçekleştirilen törende, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek de mezuniyet sevincine ortak oldu.
Bu anlamlı gün, yalnızca bir tedavi sürecinin tamamlanması değil; aynı zamanda yeniden doğuşun, umudun ve topluma dönüşün simgesi olarak kayıtlara geçti. Tedavi sürecini tamamlayan üç danışan, merkezde aldıkları destek ve gösterdikleri güçlü iradeyle hayatlarında yeni bir sayfa açtı.
✨ Yeni Hayatlara İlk Adım…
Kayseri Yeşilay Şube Başkanı Mehmet Çifçi, mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, başarı hikâyelerinin toplumsal destekle güçlendiğini vurguladı:
“Bu başarı, danışanlarımızın azmi kadar devletimizin ve toplumumuzun onlara olan inancının da bir göstergesidir. Başta Kayseri Valiliği olmak üzere tüm paydaşlarımızın katkılarıyla, danışanlarımızın yeni hayatlarına sağlam adımlarla başlamaları için gerekli tüm süreçler tamamlanmıştır. Tedavisi biten danışanlarımızın istihdam süreçleri de başlatılmış, onlara sadece bir iş değil, yeniden topluma ait olma duygusu kazandırılmıştır.”
Çifçi, Yeşilay’ın her bir danışanı ve ailesi için umut ışığı olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Bizim için her danışanımız ve ailesi çok kıymetlidir. Onların başarısı, yeni başlayanlara ilham verirken; süreci devam eden ailelerimizin yanında olmak, Yeşilay ruhunun en temel göstergesidir. Toplum olarak el ele vererek bağımlılığın karanlığını sevgiyle aydınlatacağız.”